Női kézilabda-vb: tétnélküli magyar győzelem Kongó ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 30-22-re legyőzte pénteken Kongót a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének második fordulójában.

A magyarok Szlovákiát és Csehországot felülmúlták, Németországtól viszont kikaptak, így az E csoport második helyén végeztek és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol vereséget szenvedtek Dániától. Mivel péntek délután a németek nyertek a Koreai Köztársaság ellen, biztossá vált, hogy a magyar együttes nem juthat a negyeddöntőbe.

A válogatott vasárnap 20 órától a Koreai Köztársaság ellen zárja szereplését a világbajnokságon.

Nyitott védekezéssel kezdtek az afrikaiak, amit a magyarok jól használtak ki. A tizedik percben még csak két góllal vezettek, a folytatásban gyors ellenakciókkal 5-0-s sorozatot produkáltak, és bár mindkét kapu előtt akadtak pontatlanságaik, megnyugtató előnyt dolgoztak ki. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a félidő felénél szinte a teljes kezdőcsapatát lecserélte. A frissen beállt játékosok hasonlóan teljesítettek, magabiztosan kézilabdáztak, így a csapat 16-8-as előnyben volt a szünetben.

A második félidő elején kétszer is előfordult, ami addig egyszer sem: a kongóiak egymás után kétszer is betaláltak. Golovin a találkozó kétharmadánál időt kért, mert csapata teljesítménye némileg visszaesett, de ez csak abban mutatkozott meg, hogy nem tudta tovább növelni a különbséget. A 49. percben volt először tízgólos a magyarok előnye, az afrikaiak sok időt töltöttek emberhátrányban, de mivel a mérkőzés utolsó három gólját ők szerezték, végül csak nyolc találattal kaptak ki.

A mezőny legeredményesebb játékosa Planéta Szimonetta volt nyolc góllal, Lukács Viktória hetet lőtt. Utóbbit a meccs legjobbjának választották. A túloldalon Betchaidelle N'Gombele hét, Diane Gaelle Yimga hat alkalommal talált be. A kapusok közül az első félidőben Szikora Melinda 14 lövésből hatot védett, Szemerey Zsófia a második felvonásban 15-ből kettőt.

A két csapat ötödik egymás elleni mérkőzésén az ötödik magyar siker született, de ez volt a legkisebb különbségű.

A meccs után Golovin Vlagyimir elmondta: tudták, hogy jobbak ellenfelüknél, játékosai az első félidő első felében komolyan is vették a meccset, működött a védekezés, úgy pedig nagyon könnyű gólokat lőni. Utána azonban szerinte egy kicsit belefásultak a mérkőzésbe és a második félidőben már nem pazaroltak sok energiát, mert készülnek a következő találkozóra. „A játékosok még mindig meg vannak fogva, nem igazán látok rajtuk örömöt ettől a győzelemtől, pedig minden sikert meg kell becsülni. Akik eddig kevesebbet játszottak, most némileg bizonytalanabbak voltak" - nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló, III. csoport:

  • Magyarország-Kongó 30-22 (16-8)
  • Németország-Koreai Köztársaság 37-28 (19-16)
  • Dánia-Csehország 29-14
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?