Neymaréknak nem jött össze a címvédés, elcsípte a BL-t a Juventus és a Liverpool

A Lille lett a francia bajnok, Olaszországban teljes Milánó dominanciája.

Három egymást követő bajnoki címet követően a Ligue 1 idei kiírásában meg kellett elégednie az ezüsttel a Paris Saint-Germainnek. A párizsiak hiába nyertek 2-0-re a Brest otthonában, az éllovas Lille nem tette meg az a szívességet nekik, hogy pontokat hullajtson az Angers otthonában. Az észak-franciaországi 2-1 arányban győzött, megszerezve ezzel, nem kis meglepetésre, története negyedik bajnoki címét.

A Serie A utolsó fordulójának is nagy volt a tétje, többek között az, hogy BL-indulást érő helyen végez-e a Juventus. Az Öreg Hölgy meg is tett minden ennek érdekében, 4-1-re intézve el idegenben a Bolognát. Ez azonban kevés lett volna az üdvösséghez, ha a Napoli legyőzi hazai pályán a Verona gárdáját.

A nápolyiak azonban nem tudtak élni a lehetőséggel, csak 1-1 döntetlent játszottak, aminek több tízmillió eurós bevételkiesés lesz az ára. A Juventus elcsípte BL-szereplésre feljogosító 4. helyet, a Napolinak maradt az Európa-liga. Az utolsó fordulóban eldőlt az is, hogy teljes milánói dominanciával zárul az idény, az Atalanta legyőzésével ugyanis a Milan feljött a 2. helyre, míg a bajnoki cím már korábban az Interé lett.

A Premier League utolsó fordulójában az FC Liverpool számára is a BL-indulás joga volt a tét. Jürgen Klopp csapata abszolválta a vizsgát, 2-0-ra győzött a Crystal Palace ellen, megszerezve ezzel a 3. helyet. A Leicester City hozta a tavalyi formáját, ismét az utolsó körben bukta el a BL-indulást, hazai pályán maradt alul 4-2-vel a Tottenham ellenében. A nevető harmadik a Chelsea lett, elcsípve a 4. helyet.

(Nyitókép: Facebook/Juventus)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?