BL: kedden és szerdán megtudjuk az első négy negyeddöntős kilétét

Kedden és szerdán lejátsszák az első négy nyolcaddöntő visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A Juventus – FC Porto összecsapáson a Zebráknak a két héttel ezelőtt Portugáliában összeszedett egy gólos hátrányukat kell ledolgozniuk. A Sárkányok már 2-0-ra is vezettek, de az olasz bajnok Chiesa góljával szépíteni tudott és ezzel jelentősen megkönnyítette dolgát a visszavágóra.

Az  Európa Liga-címvédő FC Sevilla remek formában, kilencmeccses győzelmi sorozattal várta a BL-nyolcaddöntőt a kisebb hullámvölgyben lévő Borussia Dortmund ellen, és a várakozásnak megfelelően korán vezetést is szerzett. A németek Dahoud szép távoli lövésével és Haaland duplájával átvették a vezetést. Az andalúz csapat a hajrában még kozmetikázott az eredményen, de az idegenben győztes Borussia kedden csak elveszíteni tudja a továbbjutást.

Szerdán két olyan csapat lép pályára „hazai környezetben”, amely két héttel korábban – vélhetően – nagymértékben lerendezte a továbbjutás kérdését.

A fenti mondatban szereplő idézőjel az FC Liverpool – RB Leipzig találkozóra vonatkozik, ugyanis az angol-német párharcot két héttel ezelőtt és most szerdán is Budapesten, a Puskás Arénában rendezik. Ezt a koronavírus brit mutációja miatt bevezetett korlátozások indokolják. Az első találkozón, amikor a lipcseiek voltak a pályaválasztók a Liverpool Szalah és Mané góljaival 2-0-s győzelmet aratott.  

A második szerdai meccs papíron még simábbnak tűnik, ugyanis a PSG-nek Barcelonában sikerült 4-1-re legyőznie a katalánokat és ellentétben a másik nyolcaddöntővel, a franciák a Parc des Princes-en fogadhatják Messiéket. Az FC Barcelonát azért óriási hiba lenne leírni különösképpen azután, hogy a hétvégi elnökválasztással a klubház tájékán is rend lett.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

kedd:

  • Juventus (olasz)-FC Porto (portugál) 22.00 (az első mérkőzésen: 1-2)
  • Borussia Dortmund (német)-Sevilla (spanyol) 22.00 (3-2)

szerda 

  • FC Liverpool (angol)-RB Leipzig (német)  22.00 (az első mérkőzésen 2-0)
  • Paris Saint-Germain (francia) - FC Barcelona (spanyol) 21.00 (4-1)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?