Kiszivárgott: minden idők legnagyobb sportolói fizetését kapja Messi

Lapértesülés szerint Lionel Messi elképesztő, 555 millió eurós szerződést kötött 2017-ben az FC Barcelona futballklubbal.

Az El Mundo című spanyol napilap vasárnap arról számolt be, hogy a katalánok sztárja minden eddiginél busásabb megállapodást írt alá, amely négy évre szól, és idényenként 138 millió euróval gazdagíthatja őt. Ez minden idők legmagasabb fizetése, amelyet sportoló kapott.

A lap emlékeztetett arra, hogy a 33 éves csatár 510 milliót már megkapott a szerződéséből. Egy januári kimutatás szerint a Barcelona a világ leggazdagabb labdarúgóklubja, amely tavaly 715,1 millió eurós bevétellel zárt.

Lionel Messi és a katalán klub pert fontolgat, miután kiszivárogtak a sajtóban a 2017-ben megkötött szerződésük anyagi feltételei. Az FC Barcelona közleményben tagadta, hogy ők állnak a szivárogtatás mögött, egyúttal jelezték: támogatják a futballistájukat, és készen állnak bírósághoz fordulni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az argentin klasszis 17 éve erősíti a katalánokat, idén nyáron azonban várhatóan klubot vált, miután lejár a legutóbb 2017-ben meghosszabbított szerződése. Bár a klub szeretné megtartani a játékost, az elnökválasztás körüli problémák, illetve a felhalmozott adósság is nehezíti a megállapodást. Információk szerint a Barcelona 1,2 milliárd euróval tartozik.

(Címlapfotó: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

Kimaradt?