Messi közölte a Barcelona vezetőivel a távozási szándékát

Lionel Messi benyújtotta távozási kérelmét az FC Barcelona labdarúgócsapata vezetőségének – írta a Nemzeti Sport a TyC Sports argentin sportcsatornára hivatkozva, melynek értesülését azóta az AP amerikai hírügynökség megerősítette.

Az argentin szupersztár állítólag tájékoztatta a katalán klub vezetőit arról, hogy egyoldalúan felbontaná a szerződését, amire a megállapodásában foglaltak szerint minden idény végén lehetősége nyílik. Ezt elméletileg június elseje előtt jeleznie kellett volna az elnökség felé, de a koronavírus-járvány és az októberig kitolt átigazolási időszak új helyzetet teremtett.

A TyC Sports hírét azóta már gyakorlatilag a teljes spanyol sportsajtó átvette, sőt a jól értesült helyi újságírók, sajtótermékek további információkat osztottak meg Messi elképzeléseiről, gondolatairól.

 

A RAC1 rádióadó értesülései szerint Messi nagyon dühös Josep Maria Bartomeu klubelnökre, és úgy látja, lehetetlen úrrá lenni a jelenlegi helyzeten Barcelonában, amíg nem változik az elnök személye. Az utolsó csepp a pohárban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett megsemmisítő, 8–2-es vereség volt.

Alfredo Martínez, az Onda Cero újságírója arról számolt be a Twitter-oldalán, hogy Messi már a vasárnapi koronavírus-teszten és orvosi vizsgálatokon sem hajlandó részt venni, ebből kifolyólag a felkészülés jövő heti kezdetén, Ronald Koeman első edzésein sem kíván már megjelenni. A távozásról hozott döntése végleges és megmásíthatatlan – tette hozzá Martínez.

A Barcelonánál a kialakult helyzetre való tekintettel a következő napokra állítólag rendkívüli elnökségi ülést hívtak össze, addig is próbálják győzködni a hatszoros aranylabdást a maradásról. Ha nem sikerül, a klubnál egyes hírek szerint akkor is ragaszkodnának a 700 millió eurós kivásárlási árához.

 

Messi néhány nappal ezelőtt találkozott már Koemannal, állítólag őt is arról tájékoztatta, hogy jelenleg sokkal inkább látja magát a klubon kívül, mint azon belül – ez az érzés azóta, a jelek szerint, csak megerősödött benne.

A sajtóhírek terjedése közben az AP (Associated Press) amerikai hírügynökség kapott a Barcelonától egy dokumentumot, amelyben a klub megerősítette, Messi valóban szerződése felbontását kérte az egyesülettől.

(Nyitókép: Lionel Messinek elege van, távozni akar a Barcelonától |Fotó: AFP)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?