Alisson utolsó másodperces góljával tartotta életben BL-álmait a Liverpool

Fotó: Agerpres/EPAAz angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Liverpool 2-1-re legyőzte a West Bromwich Albion csapatát . A találkozó sokáig 1-1-es döntetlenre állt, de a 95. percben a Liverpool brazil kapusa, Alisson Becker egy szöglet utáni fejesgóllal megnyerte a meccset a csapatának, ezzel pedig életben tartotta a reményeket a BL-szereplés kiharcolására.

A találkozónak csak a Liverpool számára volt tétje, ugyanis a Sam Allardyce vezette WBA az előző fordulóban már matematikailag is kiesett a Premier League-ből. Ezzel szemben az ötödik helyen álló Liverpool még élet-halál harcot vív a Chelsea-vel a negyedik BL-hely megszerzéséért, ehhez pedig mindenképpen be kellett gyűjtenie a három pontot.

Ennek ellenére tét nélkül futballozó hazai csapat szerzett vezetést a 15. percben. Egy labdavesztés után a brazil Matheus Pereira ugratta ki Hal Robson-Kanut, a walesi támadó pedig kilőtte a hosszú sarkot. A folytatásban a Liverpool átvette az irányítást, több komoly helyzetet is kialakított, aztán a 33. percben összejött az egyenlítés. Sadio Mané szerzett labdát a WBA tizenhatosa előtt, a lecsorgó labdát pedig Mohamed Szalah 18 méterről a jobb alsó sarokba tekerte.

Amikor már úgy tűnt, marad a döntetlen, és elúsznak a Liverpool Bajnokok Ligája-álmai, a 95. percben a Liverpool kapusa, a brazil Alisson Becker ment fel egy szöglethez fejelni, és az utolsó utáni pillanatban győztes gólt fejelt.

A Liverpool FC 1892-es alapítása óta Alisson a klubtörténelem első kapusa, aki gólt szerzett.

Ezzel a győzelemmel a Liverpool maradt az ötödik helyen, és két fordulóval a vége előtt egy pont a hátránya a negyedik helyen álló Chelsea mögött, így Jürgen Klopp együttesének megmaradt az esélye a BL-szereplés kiharcolására.

Premier League, 36. forduló

  • West Bromwich Albion-FC Liverpool FC 1-2 (1-1)

Kapcsolódók

Kimaradt?