Négysáncverseny: szerdára halasztották az innsbrucki fordulót

Fotó: VierschantzentourneeSzerdán pótolják a síugrók 70. Négysáncversenyének keddre tervezett innsbrucki fordulóját az erős szél miatt.

A halasztásról a nemzetközi szövetség (FIS) szakemberei döntöttek, miután a viadal 13.30 órára kiírt rajtját többször is csúsztatták.

A Négysáncverseny történetében mindössze másodszor fordul elő, hogy egy teljes versenynapot halasztani kell. Először 2008-ban történt hasonló, és akkor is Innsbruckban maradt el a viadal, melyet a következő napon Bischofshofenben pótoltak. A megoldás most is hasonló lesz, ugyanis így nemcsak csütörtökön, hanem már szerdán is ugranak a versenyzők Bischofshofenben.

Múlt szerdán Oberstdorfban, valamint szombaton Garmisch-Partenkirchenben is a 2019-es bajnok Kobajasi Rjoju nyert, így két állomás után az immár a világkupa-sorozat összetett pontversenyében is vezető japán ugró áll az élen a norvég Marius Lindvik, valamint a szlovén Lovro Kos előtt.

A győztes a sikerért járó Aranysas mellett 100 ezer svájci frankkal gazdagodik. Nézők ezúttal egyik állomáson sem lehetnek a koronavírus-járvány miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?