Liga2: Ploiești-ről is vereséggel távozott az FK Csíkszereda

Ploiești-en lépett pályára a labdarúgó másodosztály harmadik fordulójának zárómérkőzésén az FK Csíkszereda csapata és szenvedett kétgólos vereséget. A Petrolul otthonában hamar hátrányba kerültek a csíki piros-feketék, akik az utolsó negyed órában emberelőnyben játszhattak.

A piros-feketék nem kezdték jól a szezont, a Petrolul elleni idegenbeli fellépés előtt, két kör után pont és rúgott gól nélkül mindössze a 17. helyen álltak a tabellán. Nagyszerű hangulatban kezdődött az összecsapás, a hazai fanatikusok kitettek magukért és lelkes szurkolással adták meg a találkozó alaphangját. A székelyföldiek bátran kezdték a mérkőzést, gyors kontratámadás végén az 5. percben  mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést Diarra révén, aki a vendégek szögletrúgását követően történt labdavesztés után mattolta Gyenge Szilárdot (1-0).

Megfogta a bekapott gól a Csíkszeredát, a 11. percben Bor Dávid csak büntetőt érően, Măzărache felrúgásával tudta megakadályozni a Petrolul támadását. A 11-est Vajushi magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába (2-0). A ploiești-i szurkolók némi petárdázással ünnepelték a kedvencek magabiztos kezdését, ám a játékvezető nem látott okot a játék megállítására. A 23. percben viszont megszakította a játékot Vlad Baban vezetőbíró, aki ivószünetet rendelt el. A szusszanásnyi időt kihasználva a vendégek szakvezetője, Valentin Suciu emelt hangon próbált rendet tenni a csíkszeredai fejekben.

A félidő lefújása előtt a hazai szurkolók magyarellenes rigmusai miatt volt szükség játékmegszakításra, a kék-sárga híveket hangosbemondón keresztül szólították fel ezen tevékenységük befejezésére. A félidőre megérdemelt hazai vezetéssel vonultak a felek, Petrolul kegyetlenül használta ki a vendégek védelmének megingásait az első 45. percben.

Motiváltan kezdte a második játékrészt a vendégcsapat, ám a hazaiak magabiztosan őrizték kétgólos előnyüket. A székelyföldiek támadásai rendre elhaltak a vendégek tizenhatosánál, komolyabb veszélyt képtelenek voltak teremteni Mészárosék. A hűvösebb második játékrész is hozott egy frissítő szünetet, valamint egy kiállítást is.  Pîrvulescu negyed óra alatt két sárga lapot is "kiérdemelt" és idő előtt mehetett az öltözőbe, pótlására Alberto Olaru érkezett a védelembe, aki az egyik gólt szerző Vajushit váltotta. A vendégek emberelőnye ellenére különösebb fordulatot nem tartogatott a találkozó hajrája,  az FK Csíkszereda csupán egy lesgólig jutott és vereségével maradt a bajnoki táblázat alsó felében. A székelyföldiek jövő hétfőn hazai pályán a Concordia Chiajna ellen javíthatnak.

Petrolul Ploiești – FK Csíkszereda 2-0 (2-0)
Labdarúgó Liga2, harmadik forduló
Ploiești, Ilie Oana Stadion, 2000 néző
Gólszerzők: Diarra (5.p.), Vajushi (12.p., 11-esből)
Sárga lap: Takacs (8.p.), Bara (15.p.), Gyenge (23.p.), Kovács (33.p.), ill. Țicu (23.p.), Sg. Pîrvulescu (58.p.)
Kiállítva: Sg. Pîrvulescu (71.p.)
Petrolul Ploiești: R. Avram, Sg. Pîrvulescu, Huja, Meijers, Țicu, Seto, Cebotaru, Mih. Constantinescu (Bratu, 77.p.), Măzărache (Nițescu, a szünetben), Vajushi (Olaru, 74.p.), S. Diarra
FK Csíkszereda: Gyenge, R. Takacs, Kelemen, Vereguț, Bor, L. Kovács, Szondi (Ivanovici, a szünetben), Bara (Rotar, 80.p.), Gal-Andrezly, A. Mészáros (Casiadi-Bako, 63.p.), Rodri Hernando
További eredmények:
FC Brașov - Unirea Slobozia 0-6
Unirea Dej – Dunărea Călărași 0-0
CS Comunal Şelimbăr – Temesvári Ripensia 0-2
Concordia Chiajna – Metaloglobus București 2-1
Steaua București – Dacia Unirea Brăila 5-2
Temesvári Politechnica – FC Buzău 1-1
Astra Giurgiu – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-0

(Borítókép: FK Csíkszereda)

Kapcsolódók

Kimaradt?