banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Liga2: A Steaua otthonában tört meg az FK Csíkszereda győzelmi sorozata

Először vesztett pontot az idei szezonban Ilyés Róbert csapata Bukarestben, de továbbra is vezeti a másodosztályt. A hétfői meccsen a gólok mellett a nagy helyzetek és az izgalmak is elmaradtak.

Remek kezdését követően az új szezon eddigi legnehezebbnek tűnő mérkőzésére készülhetett az FK Csíkszereda. Ilyés Róbert csapata hétfőn késő délután a Steaua Bukarest otthonában lépett pályára. Mindkét csapat veretlenül várta az egymás elleni találkozót, a székelyföldiek egyetlen döntetlent sem játszottak a forduló előtt, a hazaiak viszont hármat is.

Fotók forrása: FK Csíkszereda Facebook-oldala

Zárt játékkal kezdődött a meccs, az első húsz percben egyik együttes sem veszélyeztette jelentősen a másik kapuját. Idővel az FK váltott ritmust, bátran húzódtak előre és igyekeztek nyomást gyakorolni a bukarestiekre. Nem tartott azonban sokáig ez a periódus, utána inkább a hazaiak vették át a kezdeményezést, egymást követő beadásokkal téve próbára a hargitaiak védelmét.

Kiegyensúlyozott maradt a játék a félidő végéig, továbbra sem forogtak nagy veszélyben a kapuk, de mindkét oldalon volt egy két ígéretes lehetőség. Gólnélküli döntetlennél vonultak szünetre a csapatok, ami a játék képe alapján mindenképpen reális eredménynek bizonyult.

Nem változott jelentősen a helyzet a második játékrész elején sem, ugyanabban a mederben folydogált a játék, a 60. percben viszont a csíkszeredaiak rendkívül ígéretes helyről, a tizenhatos vonalának környékéről kaptak szabadrúgást. Babati állt oda a labda mögé, próbálkozása nem volt veszélyes a kapura.

A továbbiakban is zárt maradt a játék, a hajrához közeledve egyre valószínűbbnek tűnt a gólnélküli befejezés. Nem is történt meglepetés a végén, a Steaua valamivel aktívabban játszott az utolsó percekben, de nagy helyzete nem volt a győzelem megszerzésére.

Ezzel a döntetlennel romlott a csíkiak százszázalékos mérlege a bajnokságban, de továbbra is négy ponttal vezetnek a jelenleg második helyen álló Metaloglobus Bukarest előtt. A mezőny nagy részénél egy meccsel kevesebbet játszó Vajdahunyadi Corvinulnak és az Afumați csapatának is van esélye megközelíteni őket győzelem esetén, szorosan alakul tehát az élmezőny.

Steaua Bukarest – FK Csíkszereda 0–0

Steaua Stadion, Bukarest

Sárga lapok: D. Vîrtej (41.), A. Ilie (88.) Veres Sz. (32.), Anderson Ceara (88.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?