Liga 2: Magabiztos győzelemmel kezdték a csíkszeredaiak a rájátszást

Bő fél óra alatt eldöntötte a Sellenberk elleni hazai mérkőzését az FK Csíkszereda. Ilyés Róbert csapata 2–0-s győzelmével előzni tudott a tabellán.

Megkezdte szereplését a másodosztály rájátszásban a feljutásért küzdő FK Csíkszereda. Ilyés Róbert csapata első tavaszi bajnokiján a találkozó előtt második helyen álló Sellenberkkel játszott.

Korábban a csíki együttes számára kedvező eredmények születtek ebben a fordulóban. A közvetlen rivális CS Mioveni szombaton kikapott az Unirea Sloboziától, a Vajdahunyadi Corvinul pedig döntetlent játszott a Gloria Buzău ellen. Mindez azt jelentette, az FK egy esetleges hétfői győzelem esetén előzhet a tabellán és közelebb kerülhet a dobogóhoz.

Fotó: FK Csíkszereda/Facebook

Bár a Sellenberk a rájátszás előtt vezette a bajnokságot, a Corvinulhoz hasonlóan nem rendelkezik feljutási joggal, tehát gyakorlatilag négy csapat van versenyben a feljutást érő helyekért. Ezért is volt különösen fontos a Csíkszeredának már az első felsőházban játszott mérkőzés.

A meccset igyekezett aktívabban kezdeni a csíki csapat, a Sellenberk viszont jól lezárta kezdetben a területeket. Ennek ellenére viszonylag hamar megtört a jég a találkozón, Jebari beadása után Jelena Richárd fejelt közelből a kapuba.

Meghozta a vezető gól a csíkszeredaiak lövőkedvét. Nem sokkal később a vendégek kapusának, Alexandru Roșcának kellett védenie, de utána is akadtak leblokkolt próbálkozások. Nem tudtak reagálni a sellenberkiek a bekapott gólra, egyáltalán nem voltak veszélyesek támadásban.

Hamarosan érkezett a második csíki találat, ezúttal a másik oldalról érkező beadásból alakult ki helyzet. Bakos Ervin a tizenhatoson belül tudta megjátszani a labdát, brazil csapattárásától pedig úgy kapata vissza, hogy könnyű volt befejznie a helyzetet. A sellenberki védelem egyáltalán nem állt a helyzet magaslatán, bő fél óra után kettővel vezetett az FK Csíkszereda.

Az első félidő végéhez közeledve igyekeztek aktívabbak lenni támadásban a fehér mezesek is, helyzeteik viszont továbbra sem adódtak, 2–0-ás állásnál jöhetett a szünet. Meggyőzöen kezdte a csíkszeredai csapat a második játékrészt is, első perceiben felső lécig jutottak. Továbbra is uralni tudták a játékot, de idővel kevésbé erőltették a támadásokat.

A 67. percben a tizenhatos vonalától nem messze kapott szabadrúgást a Sellenberk, de ebből még nem született veszélyes próbálkozás. Nem sokkal később viszont egy jó vendégösszjáték után először kellett fontosabb védést bemutatnia a csíkszeredai kapusnak Deac helyzeténél. Ezen a ponton először érződött a meccsen valamilyen veszély a Sellenberk játékában, de gyorsan el is tűnt belőle.

Egyre kevésbé adódtak lehetőségek elöl Ilyés Róbert csapata előtt, az eredményt viszont magabiztosan tartották.

Győzelmükkel megelőzték a CS Mioveni csapatát, a Gloria Buzăut pedig pontszámban  utolérték, így az első forduló után kedvező helyzetben vannak.  Következő ellenfelük az új éllovas, Unirea Slobozia csapata lesz vasárnap.

FK Csíkszereda – Sellenberki SK 2–0 (2–0)

Városi stadion, Csíkszereda
Vezette: Ovidiu Robu
Gólszerzők: Jelena Richárd (17.), Bakos Ervin (31.)
Sárga lapok: Nagy J. (40.), P. Gal-Andrezly (62.), Bakos E. (82), illetve C. Niculescu (edző, 84.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?