Lefotózták Messit a jövő legendájával

Futótűzként terjedtek szét az interneten azok a fotók, amelyeken az argentin futballklasszis Lionel Messi 20 évesen egy kisbával látható. A fényképek pikantériáját az adja, hogy a karjában tartott csecsemő nem más, mint az a Lamine Yamal, aki az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzőjévé vált kedd este.

A spanyol válogatott mindössze 16 éves „csodagyereke” a franciák elleni elődöntőben szerzett gólt, klubcsapata pedig ugyanaz az FC Barcelona, amelynek korábban Messi is a legendájává vált. Gyermekkori fényképét édesapja osztotta meg pár napja az Instagramon, azzal a címmel, hogy „két legenda kezdete”.

Yamal sporttörténetet írt kedd este | Fotó: A spanyol labdarúgó-válogatott Facebook-oldala

A fénykép még 2007-ben készült, amikor a Diario Sport az UNICEF-fel közösen adott ki naptárt jótékonysági céllal. A Barcelona játékosait fotózták gyermekekkel és családjaikkal – őket tombola-sorsolással választották ki –, Messi karjába pedig véletlenül került a kisbaba Yamal, idézte fel a fényképet készítő Joan Monfort. Amint a The Guardiannak vallotta, nem is gondolta volna, hogy Yamalból is híres labdarúgó lesz. „Erre egy a millióhoz volt az esély” – mondta. Bevallása szerint nem volt egyszerű feladat elkészítenie a fotókat, mert Messi nem igazán tudta, hogy hogyan bánjon a csecsemő Lamine Yamallal, aki egy műanyag teknőben „várt rá” az öltözőben.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

Yamal fiatal kora ellenére a spanyol válogatott egyik legjobbja a Németországban zajló Európa-bajnokságon, ahol kedd esti góljával életre szóló rekordot ír, hiszen előtt a svájci Johan Vonlanthen 18 évesen és 141 naposan vált húsz évvel ezelőtt a kontinensviadalok legfiatalabb gólszerzőjévé. Érdekesség, hogy akkor ő is épp a franciák ellen talált be a kapuba. A listán egyébként Bene Ferenc is szerepel az 1964-ben szerzett spanyolok elleni góljával (19 éves és 183 napos volt), de Cristian Chivu sem volt még 20 éves amikor az angolok ellen gólt szerzett 2000-ben.

A történelmi Messi-Yamal fényképek kapcsán meg kell említenünk azt az érdekességet is, hogy ahogyan Yamal az Eb-elődöntőben, úgy Messi a Copa America elődöntőjében jegyzett gólt. A 37 esztendős klasszis Argentína Kanada elleni 2-0-s győzelméhez járult hozzá – romániai idő szerint szerda hajnalban –, találatával pedig a futballtörténelem második legjobb gólszerzőjévé vált. Ez lett ugyanis a 109. válogatottbeli gólja, amivel megelőzte az iráni Ali Daiet az örökranglistán. Az élen változatlanul Cristiano Ronaldo áll, aki összesen 130 gólt szerzett Portugália mezében. Portugália ugyanakkor már búcsúzott az idei Eb-n, Argentínára viszont még vár az amerikai kontinensviadal döntője – hétfő hajnali 3 órakor rendezik –, amikor is a csütörtökön hajnali 3 órakor kezdődő Uruguay–Kolumbia elődöntő továbbjutója lesz az ellenfél.

Yamal előtt pedig a kontinensviadal fináléja áll. A vasárnap 22 órakor rendezendő döntőben a szerdai angol–holland meccs győztese lesz a spanyolok ellenfele.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?