Királyi siker – tizenötödik Bajnokok Ligája-serlegét nyerte a Real Madrid

Története tizenötödik Bajnokok Ligája-serlegét emelhette a magasba a Real Madrid, miután a londoni Wembley stadionban rendezett szombat esti döntőben 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmund gárdáját.

A német labdarúgócsapat tündérmeséje a második félidőben ért véget, a találkozó első negyvenöt percében ugyanis még Edin Terzic legénysége volt veszélyesebb, helyzeteiket viszont nem sikerült gólra váltaniuk. Kapufáig jutottak csak a BL-specialista Carlo Ancelotti spanyol gárdájával szemben, de a szünetig a „királyi gárda” is tehetetlennek tűnt. Hummels kiválóan hatástalanította Vinicius Junior próbálkozásait és a játékban benne volt, hogy a Dortmund megtöri a Wembley-átkot és a tizenegy évvel ezelőtti, a Bayern Münchennel szemben elveszített BL-döntő után most sikerrel jár majd.

Fotó: Agerpres/EPA

A második félidőre viszont feléledt a Real Madrid, amelyik végül a 74. percben, egy szögletet követően Carvajal fejesével szerezte meg a vezetést. Ettől kezdve már a madridiak akarata érvényesült, előnyüket pedig Vinicius a 83. percben növelte. Fülkrug ugyan a 87. percben megszerezte a Dortmund első találatát, de azt les miatt érvénytelenítették.

A Blankók pragmatizmusa sikerre vezetett, így „Don Carlo” tovább javította rekordját, és edzőként immár az ötödik BL-serlegét emelhette magasba. Emlékezetes, hogy szakvezetőként kétszer az AC Milant vezette sikerre, a Reallal ez a mostani a harmadik győzelme a legrangosabb európai klubtornán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?