Kiosztották a szabadkártyákat – a Beszterce és a Dinamo is BL-szereplő lesz

Három romániai együttes szerepelhet a következő idényben a női kézilabdázók Bajnokok Ligájában, miután a már biztos főtáblás Bukaresti CSM mellett a Rapid és az EHF Európa Ligában ezüstérmes Besztercei Gloria is szabadkártyát kapott a csoportkörbe. Magyarország ugyanakkor két alakulattal marad, a Debrecen igénylését ugyanis elutasította a kontinentális szövetség.

A Ferencváros mellett értelemszerűen a címvédő Győri ETO léphet majd pályára a legrangosabb európai klubtornán. A győrieknek, mint ismeretes, szabadkártyát kellett kérniük, de meglepő lett volna, ha épp a legeredményesebb alakulatot hagyták volna ki a mezőnyből.

A női BL-ben a három romániai és a két magyarországi együttes mellett a dán Team Esbjerg, a Nyköbing Falster HK és az OIdense, a francia Metz és a Brest Bretagne, a német Ludwigsburg, a norvég Vipers Kristiansand és a Storhamar, a montenegrói Buducnost, a szlovén Krim Mercator Ljubljana valamint a horvát Podravka Koprivnica szerepelhetnek.

Pénteken jelentették be a férfi BL-mezőnyt is, itt pedig újdonságot jelent, hogy a román bajnok és kupagyőztes Dinamo is a legjobbak között szerepelhet. Tény ugyanakkor, hogy a csapat spanyol sikeredzője, Xavier Pascual távozott a kerettől és a magyarországi Veszprémmel kötött szerződést. Spanyol szakemberrel folytatja viszont a bukaresti alakulat is, mégpedig azzal a David Davisszel, aki korábban dolgozott a veszprémieknél.

A Veszprém amúgy automatikusan BL-indulónak számított, a Szeged pedig újfent megkapta a szabadkártyát a férfi mezőnyben. Mellettük, továbbá a román bajnok mellett a dán Aalborg és a Fredericia HK, a spanyol Barcelona, a francia Paris Saint-Germain és a Nantes, a német Magdeburg és a Füchse Berlin, a norvég Kolstad, a lengyel Orlen Wisla Plock és a Kielce, a portugál Sporting, a horvát PPD Zagráb, valamint a macedón Eurofarm Peliszter szerepelnek a csoportkörben.

A csoportkör sorsolása június 27-én lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?