Jövő héten osztják szét a szabadkártyákat a BL-ben

A férfi és a női kézilabda-Bajnokok Ligájában is a jövő héten válik véglegessé a következő idény mezőnye. Kilenc-kilenc főtáblás csapat már ismert, a szabadkártyákról viszont még nem döntöttek.

A női mezőny címvédője, a Győri ETO is szabadkártyára vára, Magyarországról ugyanis eddig csak a Ferencváros helye biztos a csoportkörben. A győriekhez hasonlóan a Debrecen is pályázik a még szabadon lévő hét kiadó hely egyikére. Romániából egyelőre csak Bukaresti CSM helye biztosított a főtáblán, a Rapid és a Beszterce szabadkártyát kértek.

Fotó: Győri ETO/Facebook

A már említett csapatok mellett a főtábla biztos szereplője lesz a dán Team Esbjerg és a Nykobing, a francia Metz, az idei döntős Bietigheim – amelyik ezentúl HB Ludwigsburg néven szerepel –, a montenegrói Buducnost, a norvég Vipers Kristiansand és a szlovén Krim Mercator Ljubljana. A szabadkártyát kérvényező csapatok sora a horvát Podravka Vegeta, a dán Odense, a francia Brest, a német Borussia Dortmund, valamint a norvég Storhamar és Sola csapataival teljes.

Az európai szövetség honlapja alapján a kérvényeket június 19-én bírálják el, majd június 21-én hagyja jóvá a végrehajtó bizottság. A következő idényt ugyancsak két nyolc csapatos csoportban kezdik. A csoportokat június 27-én sorsolják Bécsben.

Fotó: Dinamo/Facebook

Ugyanez a menetrend érvényes a férfi mezőnyre is. Ott a magyarországi alakulatok közül a Veszprém már biztos főtáblás, a Szeged viszont szabadkártyára vár. Szabadkártyát kért a román bajnok és kupagyőztes Dinamo is, bár már eddigi sikeredzője, a spanyol Xavier Pascual nélkül, ő ugyanis sajtóhírek szerint épp a Veszprémhez szerződik. Helyére honfitárását, David Davis érkezik a bukaresti alakulathoz. A spanyol szakember különben dolgozott korábban Veszprémnél.

Szabadkártyára vár még a horvát PPD Zágráb, a dán Fredericia HK, a spanyol Bidasoa Irun, a francia Nantes, az északmacedón Eurofarm Peliszter, a norvég Elverum, a lengyel Kielce, a portugál Porto, a svájci Kadetten és a szlovák Tatran Presov is. A csoportkörben ugyanakkor már biztos pályára lép a dán Aalborg, a spanyol Barcelona, a francia Paris Saint-Germain, a német Magdeburg és a Fuchse Berlin, a norvég Kolstad, a lengyel Orlen Wisla Plock, valamint a portugál Sporting.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?