Folytatódik az FK Csíkszereda stadionjának építése

Új lelátórésszel és klubházzal bővül az FK Csíkszereda labdarúgócsapatának stadionja. A 15 millió értékű beruházás munkálatai a napokban kezdődnek el és várhatóan a 2022/2023-as szezon kezdetére készül el teljesen.

Már csak a csíkszeredai városháza építkezési engedélyére vár az FK Csíkszereda vezetősége és hozzáfognak a másodosztályban szereplő csapat pályáján a nyugati oldallelátó építéséhez – közölte a klub pénteki sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán projektmenedzser, az FK beruházásokért felelős igazgatója. A többfunkciós épület kivitelezését a helyi ING Service cég végzi, a szerződést pénteken írták alá a vállalkozás és a klub képviselői. A magyar kormány által támogatott beruházás értéke 15 millió lej – mondta el a menedzser.

Az új épület a hazai és nemzetközi szakszövetségi előírásoknak megfelelő kiszolgáló-felületeket foglal majd magába. Az 1400 férőhelyes fedett lelátó mellett sajtópáholy, televíziós közvetítő- és kommentátor-állások is helyet kapnak majd – sorolta Ráduly Róbert. A klubházba költöznek az FK hivatalos helyiségei, két kisebb irodát és egy közös teret alakítanak ki a mindennapi munkavégzéshez. Ezen kívül ott lesznek majd a felnőtt csapat öltözői, valamint edzőterem, elsősegély pont, dopping szoba és szertár is létesül, tudtuk meg. A 2017-ben elkészült korábbi lelátó, a benne található Márton Áron Tehetséggondozó Központtal teljes mértékben megmarad a klub utánpótláscsapatainak a szolgálatában.A lelátó látványterve a játéktér felől nézve.

Nem vállalták rövid határidővel

Ráduly Róbert kiemelte: szerettek volna olyan kivitelezőt találni, aki rövid, 8-9 hónapos határidőre vállalta volna a teljes beruházás elvégzését, ám ez nem sikerült. Az új klubházat és lelátót várhatóan a 2022/2023-as szezon kezdetén veheti használatba a csapat. A menedzser hozzátette: az építkezés a klub által Csíkszereda városától hosszú távra haszonbérletbe vett területen fog megtörténni, teljes mértékben igazodva a város területi rendezési tervéhez. Az építkezés a napokban elkezdődhet, először a régi betonlelátót bontják el, majd az előírásoknak megfelelően körülkerítik a területet.

A Maszol kérdésére Ráduly Róbert elmondta: egyelőre megmarad a játékteret övező futópálya, ám a város lakossága az építkezés idején azt továbbra sem fogja tudni használni. Szondy Zoltán, klubelnök hozzátette: a jelenlegi járványügyi szabályok ezt egyébként sem tennék lehetővé.

A sajtótájékoztatón Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda klubelnöke beszámolt arról, hogy a csapat készen áll a másodosztályú labdarúgó bajnokság hétvégén rajtoló tavaszi idényére. A keretben nem történtek jelentős változások. Eder Gonzales az első osztályú Sepsi OSK csapatához igazolt. A spanyol csatár már be is mutatkozott új csapatában, ahol hét mérkőzésen lépett eddig pályára és két gólt szerzett. Ezen kívül néhány fiatal játékos Székelyudvarhelyre, illetve Kézdivásárhelyre került kölcsönbe. A keretben jelenleg ketten küszködnek kisebb sérüléssel: Marrone és Szondi Botond egyaránt a csapat törökországi edzőtábora alatt szenvedtek térdsérülést. Az FK Csíkszereda szombaton délelőtt 11 órakor a Resicabányai CSM csapatát fogadja. A találkozót az Erdély TV, valamint a klub saját Youtube-csatornája is élőben fogja közvetíteni.

(Borítókép: a szerző felvétele)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?