Fenomenális karriercsúcsot dobott Stephen Curry

 

Mint arról alábbi évvégi cíkkünkben is megmutattuk, Stephen Curry, az amerikai profi kosárlabdabajnokságban, az NBA-ben szereplő Golden State Warriors játékosa iszonyatos formában van, egy edzésen 105 hárompontossal hívta fel magára a figyelmet.

Ezek után már csak idő kérdése volt, hogy az irányító mikor szórja meg magát élesben is. Sokáig nem kellett várni, ugyanis Curry, romániai idő szerint vasárnapról hétfőre virradója, a Portland Trail Blazers elleni meccsen megdöntötte a saját pontrekordját.

 A Warriors Portlandben játszott idegenben, és végül 137-122-es eredménnyel legyőzték a nyugati riválisukat. A győzelemből Curry összesen 62 szerzett ponttal vette ki a részét, aminél többet még soha életében nem dobott NBA-mérkőzésen.

Curry 36 perc játékidő alatt 16-ból 8 hárompontost bedobott, mindössze egy büntetőt hibázott a 19-ből, és 5 lepattanó mellé szerzett még 4 asszisztot is.

Az ESPN azt írja, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi pontot utoljára Kobe Bryant szerzett még 2005-ben, amikor szintén 62 pontot szerzett a Dallas ellen, bár ehhez a Lakers legendájának csak 33 percre volt szüksége annak idején. Curry karriercsúcsához az is kellett, hogy csak az első negyedben 22 pontot szórt az ellenfélnek.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?