Erste Liga: nagyot lépett az alapszakasz második helye felé a Sportklub

Magabiztos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub az Erste Liga szerdai rangadóján az FTC Telekom gárdája ellen. A székelyföldiek ezzel nagy lépést tettek a bajnokság alapszakaszának második helye felé. A hazaiak közül Taratukhin és Blackwater duplázott, utóbbi kétszer is emberhátrányban volt eredményes.

A magyar bázisú nemzetközi bajnokság alapszakaszának második helye a tétje a Csíkszereda és a Ferencváros kétmeccses párharcának. A csíkiak a Dunaújváros ellen elmaradt két mérkőzés 6 pontjával lépéselőnybe kerültek a zöld-fehérekkel szembeni versenyfutásban, ám a két meccsen minél több pont megszerzésében reménykedett mindkét gárda.

Rangadóhoz méltó, színvonalas csatát hozott az összecsapás első húsz perce. A vendégek nem teketóriáztak sokat, óriási elánnal kezdték a meccset Fodor Szabolcs tanítványai. Sorra alakították ki a helyzeteket, azonban László Arnold kitűnő formában védett. A kimaradt ferencvárosi helyzetek pedig törvényszerűen megbosszulták magukat, a kevés Sportklub-lehetőség egyikét Taratukhin használta ki. Zseniális mozdulattal helyezett a hálóba az orosz vendégjátékos (1-0). A harmad további részében sem változott a játék képe, a Ferencváros nyomás alatt tartotta a csíkiakat, akik javarészt ellentámadásból veszélyeztettek, ám az eredmény nem változott a szünetig.Fotó: Pál Zoltán | Csíkszeredai SPortklub

Kitűnően kezdte a második játékrészt a csíki csapat, Wishart már az első percben betalált (2-0). Ezt követően beindult a hazai henger, szűk 8 perc alatt újabb három gólt értek el Beczéék. Előbb Blackwater lőtt Nagy hálójába egy ellentámadás végén, emberhátrányban (3-0), majd Taratukhin szerezte meg a második góját (4-0). A sort Rokaly Norbert szép találata zárta (5-0). Nem roppant meg a Fradi, becsülettel hajtottak a szépítésért a zöldek. Meg is lett az eredménye a vendégek fáradozásainak, a 38. percben Hodgman használta ki a hazai védelem megingását (5-1).

Csapkodóan indult a zár játékrész, nem alakult ki folyamatos játék. Yellow Horn gyors egymásutánban kétszer is a büntetőpadra került. Ebből ismét a hazaiak jöttek ki jobban, Blackwater a második találatát szerezte emberhátrányban (6-1)! Ötgólos vezetésük tudatában két fokozattal visszább kapcsoltak a Sportklub játékosai, a Ferencváros pedig van olyan jó csapat, hogy ezt gólokkal büntesse. Sági lőtte a zöldek második találatát az 51. percben (6-2), ezután nagyon megnyomták a vendégek és gyors egymásutánban még kétszer mattolták az egyébként remekül védő László Arnoldot.

Az 57. percben Hegyi lőtte a harmadik, egy perccel később Karmeniemi a negyedik Fradi gólt. Ennél többre azonban nem futotta az FTC erejéből. Összességében magabiztosan győzött a Sportklub, amely így lépéselőnybe került az alapszakasz második helyéért folyó küzdelemben. Folytatás csütörtökön, szintén Csíkszeredában.

Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub - FTC-Telekom 6-4 (1-0, 4-1, 1-3)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Taratukhin (11. és 33.p.), Wishart (21.p.), Blackwater (26. és 45. p.), Rokaly N. (34.p.), ill. Hodgman (38.p.), Sági (51.p.), Hegyi (57.p.), Kameniemi (58.p.)
Kapura lövések száma: 32 - 46
Kiállításpercek: 8, ill. 8 perc

(Borítókép: Pál Zoltán/Csíkszeredai Sportklub)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?