Erste Liga: egyenlített a Corona, jöhet a mindent eldöntő mérkőzés

Fotó: Facebook/Brassói CoronaA Brassói Corona 4-2-re legyőzte a Gyergyói HK-t a jégkorong Erste Liga erdélyi elődöntőjének hatodik mérkőzésén és ezzel 3-3-ra kiegyenlítette az állást. A mindent eldöntő hetedik mérkőzést pénteken rendezik Gyergyószentmiklóson.     

A nagy tétre való tekintettel rendkívül fegyelmezetten kezdtek a csapatok, majd a hazaiak fokozatosan átvették az irányítást. Az első nagy helyzetre 6 percet kellett várni, VanWormer ritkán látott bravúros mozdulattal úgy vette le a pakkot a levegőből, hogy rögtön helyzetbe is került, a kipattanót Kóger durrantotta a vasra. Ezt követően többnyire a GYHK harmadában folyt a játék, nagyon érett a hazaiak vezető találata, ami 12. minutumban meg is született: először Gliga hozta helyzetbe Valchart, az aranysisakos pár centit még tévesztett, majd néhány momentummal később Rinne mamutjáról jött ki a korong, a kipattanót Gliga szemfülesen a kapuba kotorta (1-0). Az első kiállításra 13 percet kellett várni, de Schaberék ekkor még nem tudták megduplázni előnyüket, viszont a gyergyói kiegészülést követően egy bulielhozatal után Sillshez került a játékszer, aki gondolkodás nélkül azonnal tüzelt, s elképesztően nagy gólt ragasztott a rövid felsőbe (2-0). Az első játékrészben a lőlap szerint is számottevő fölényben játszottak a hazaiak (21:8), illetve külön kiemelendő Sills játéka, a kanadai légiós több szép csellel és betöréssel hívta fel magára a figyelmet.

A második játékrészt már energetikusabban indították a szentmiklósiak, az újabb gólt azonban a brassóiak ünnepelhették: a 25. minutumban hiába született GYHK-gól, a találatot gyergyói szabálytalanság előzte meg, ezért következhetett a második hazai emberfór, amiből VanWormer révén a barcaságiak 3-0-ra módosították a találkozó állását. A harmadik bekapott gól nagyon megzavarta a vendégeket, a korongbedobás után Domingue kis híján belőtte a negyediket is, Rinne óriásit bravúrral tartotta meccsben csapatát. A játékrész közepén csak megérkezett a mérkőzésbe Szilassy Zoltán együttese is, a piros-fehérek teljesen átvették a kontrollt, de Bodóék ekkor még csak kapuvasig jutottak. Nem úgy, mint a 39. percben, amikor is Bors akadt össze DiDiomete-tel, a csetepatét követően a hazai bekk kapott kisbüntetést, amit a vendégek speciális egysége ki is használt: Haaranen távolijába Tranca szúrt bele, Toth tehetetlennek bizonyult (3-1)

A záró felvonásban mindkét ketrec előtt adódtak lehetőségek, ment előre becsülettel a Gyergyó, viszont a hazaiak sem ültek rá az eredményre, így pörgős hokit láthatott a publikum. Öt perccel a vége előtt Clarke szerette volna felkérni keringőre Bodót, az akciót kettő perces büntetéssel honorálták a játékvezetők, aminek következtében a vendégek Sylvestre álomgóljával szépíteni tudtak (3-2). A végén Szilassy Zoltán még lehozta kapusát, a találkozó végeredményét pedig VanWormer állította be, aki üres kapura szerezte meg második találatát (4-2). Egyenlített tehát a párharcban a Brassó, a mindent eldöntő hetedik találkozóra pénteken kerül sor, ezúttal újra Gyergyószentmiklóson.

Kapcsolódók

Kimaradt?