Épülhet az új stadion, még helikopterleszállója is lesz

Korszerű arénája lesz a bukaresti Dinamo sportklubjának – jelentette be csütörtökön a fejlesztési minisztérium, miután a kormányülésen jóváhagyták a fővárosi stadion újjáépítésére vonatkozó kormányhatározatot.

Ez az a Ștefan cel Mare úti stadion, amelynek a korszerűsítését eredetileg a 2020-as Európa-bajnokságra tervezték. A terveket már nagyjából nyolc éve bemutatták, de a tulajdon- és a használati jogokat érintő jogi viták miatt halasztódott. Rengeteg botrány fűződik az ügyhöz, Nicolae Badeát gyanúsították meg azzal, hogy szabotálta a beruházást.

A Dinamo stadionjának látványterve | Fotó: fejlesztési minisztérium

Csütörtökön viszont az utolsó akadály is elhárult a kormánytámogatással finanszírozott, mintegy 854,5 millió lejes projekt elől, a kormányhatározat zöld jelzést adott az Országos Beruházási Vállalatnak (CNI) a kivitelezéshez. Az új stadion 25 ezer férőhelyes lesz és 25 hónap alatt kell majd elkészüljön.

Korszerű, multifunkcionális létesítményt terveznek az 1951-ben felépített aréna helyére. A futballstadion mellett ökölvívásra, súlyemelésre, birkózásra, tornára, fitneszre, cselgáncsra és vívásra alkalmas termek lesznek, ugyanakkor kiállításokat is tarthatnak majd ott, és kialakítanak egy helikopterleszállót a SMURD számára, összeköttetéssel a Floreasca sürgősségi kórházzal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?