Elvesztette veretlenségét a Sepsi OSK, otthonában kapott ki a Craiovától

Hiába egyenlített a második félidőben a sepsiszentgyörgyi csapat, Alexandru Mitriță duplájával végül 2–1-re megnyerte a meccset az Universitatea.

Veretlenül várhatta idei ötödik bajnokiját a Sepsi OSK. Vasárnapi ellenfeléhez, az Universitatea Craiovához hasonlóan nyolc pontot szerzett az első négy meccsen, ennek fényében is érdekesnek ígérkezett a mérkőzés.

Nem hozott nagy lehetőséget a találkozó eleje, a 12. percben Kallakut szerelték szabályosan a tizenhatos szélén, nem lehetett szó büntetőről. Sok hibával játszott mindkét csapat az első negyed órában, ezért is volt nehézkés a támadásépítés.

A folytatásban is hasonló mederben játszott a mérkőzés, így az első fél órát követően váratlanul jött a Craiova gyors támadása, amelynek végén Alexandru Mitriță szabadon vezethette rá a labdát Niczuly kapujára. Nem hibázott a technikás támadó, laza emeléssel juttatta kapuba a labdát, megszerezve ezzel a vezetést a vendégeknek.

Reagálni kellett a történtekre a sepsiszentgyörgyieknek, a félidő végén volt először jelentős helyzetük az egyenlítésre. Először Neskovics lövését, majd Debeljuh ismétlését védte ki a craiovai kapus, előnyben tartva ezzel csapatát. A szünet előtt nagy nyomást helyezett ellenfele kapujára az OSK, de nem sikerült gólt szereznie.

A második félidő elején továbbra is nagy erőket mozgósított támadásban a Sepsi, viszont egy kontra végén ismét Mitrițának volt esélye a gólszerzésre. Niczuly és a védelem is kellett ahhoz, hogy a hazaiak megússzák a helyzetet.

Mindkét csapat veszélyesen játszott a folytatásban, az OSK következő lehetőségénél Popescu védte ki Coman fejesét. Egymás után maradtak ki a székelyföldiek helyzetei, egészen a 69.percig, amikor Gabriel Debeljuh érintésével jutott át a labda a gólvonalon.

Nem sokáig maradt egyenlő az állás, Mitriță a meccs hajrájához közeledve óriási gólt rúgott a szentgyörgyi kapu léce alá, visszavette a vezetést a Craiova. Ismét meg kellett próbálnia visszajönni a meccsbe a hazaiaknak, de már nem maradt erre sok idejük.

Az Universitateanak sikerült megőriznie előnyét a végéig, annak ellenére is, hogy Crețut az utolsó percekben második sárgája miatt kiállította a játékvezető. 2–1-re kikapott a Sepsi OSK, ezzel elvesztette veretlenségét a bajnokságban.

Sepsi OSK – Universitatea Craiova 1–2 (0–1)

Vezette: Radu Petrescu.

Gólszerzők: Gabriel Debeljuh (69.), illetve Alexandru Mitriță (32., 82.).

Sárga Lapok: Mino S. (45+4.), illetve B. Ndong (38.) L. Popescu (67., 90+5.), A. Crețu (68.), N. Bancu (78.).

Piros lap: Alexandru Crețu

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?