Superliga: Egy gólt megtartott előnyéből a Sepsi OSK, győzött az újonc otthonában

Bár a hosszabbításban néhány percig úgy tűnt, a Gloria Buzău 2–2-re mentheti a sepsiszentgyörgyiek elleni meccset, a VAR les miatt érvénytelenítette góljukat. Az OSK második mérkőzését is megnyerve élre ugrott a bajnokságban.

Hétfőn első idegenbeli mérkőzsét játszotta le a Sepsi OSK a Superliga idei szezonjában. Ellenfele az idén feljutó Gloria Buzău volt, amely döntetlennel kezdte szereplését a bajnokságban. A sepsiszentgyörgyiek hazai győzelemmel indítottak a Poli Iași ellen.

Akítvan kezdte a mérkőzést az OSK, a 11. percben nagy helyzetük volt a gólszerzésre, Alimi megpattanó lövése viszont kipattant a kapufáról. Nem telt el viszont sok idő azután, a középre beadott labdára Ciobotariu ugrott fel a legjobban és a hálóba fejelte.

Fotó: Agerpres

Bár gólja után is támadó szellemben játszottak a székelyföldiek, néhány perc múlva a Gloria is tudott nyomást helyezni a kapujukra, de sem egyenlítés, sem nagy helyzet nem lett belőle. Ezután hamar visszavette az irányítást Bernd Storck csapata, nem hagyta kibontakozni a hazaiakat.

A 30. percben megduplázta előnyét az OSK, Varga Kevin zavartalanul tudott kapura tekerni, a kapusról kipattanó labdát pedig Marius Coman a kapuba lőtte. Találatával már biztosabb előnyben játszhatott csapata, nem is volt esélye a Buzăunak a szépítésre sem a félidő végéig.

Harcosan kezdték a második félidőt is a sepsiszentgyörgyiek, közeli szabadrúgásukból viszont nem tudtak újabb gólt szerezni Nemsokára a hazaiakhoz csereként beállt Traoré lőtt veszélyesen, Niczuly viszont bravúrral kitornászta a labdát.

Megváltozott a meccs képe az első félidőhöz képest, támadásban többet mutatott a Gloria és a játék képe így jóval kiegyenlítettebbé vált. Ezzel együtt 2–0-s OSK vezetéssel fordultak rá az utolsó negyed órára a csapatok, ekkor a hazaiak ellentámadását az esőzés után pályán maradt tócsa állította meg, kisegítve ezzel a szentgyörgyi védelmet.

Nem mentette meg viszont semmi néhány perccel később, a Gloria szögleténél, amely után Tescan fejelt Niczuly kapujába. Izgalmassá vált a végére a meccs az OSK számára folyamatosan védekeznie kellett. Végül úgy tűnt, nem tudja megtartani előnyét a vendég csapat, egy újabb jó beadás és középre visszafejelt labda után Matos talált a kapuba. Az esetet hosszas videós vizsgálat követte, amelynek végén les miatt elvették a gólt a hazaiaktól, elmaradt az egyenlítés.

A Sepsi OSK így végül 2–1-re megnyerte a mérkőzést, két győzelemmel kezdve ezzel a bajnokságot. Azzal együtt, hogy a második fordulóból még egy meccs hátravan, jelenleg a tabella élén áll.

Gloria Buzău – Sepsi OSK 1–2 (0–2)

Városi stadion, Buzău
Vezette: Iulian Călin
Gólszerzők: Denis Ciobotariu (12.), Marius Coman (30.), Dragoș Tescan (86.)
Sárga lapok: R. Sălceanu (23.), A. Dandea (33.), A. Dobrosavlevici (50.), G. Turda (54.), C. Traoré (82.), R. Matos (90+5.), illetve I. Alimi (68.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?