Ellenfelet kapott az U-BT az EuroCup csoportkörére

A sorozatban négy bajnoki címmel csúcstartó Valenciával került azonos csoportba a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata az EuroCup 2024–2025-ös idényében.

Mihai Silvășan edző legénysége péntek délután kapott ellenfelet a második legrangosabb európai klubtorna főtábláján. A román bajnokot a B csoportba sorolták, ahol a négyszeres kupagyőztes Valencia Basket, az izraeli Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem, a francia Cosea JL Bourg-en-Bresse, a török Turk Telekom Ankara, az Umana Reyer Velence, a görög Aris Midea Szaloniki, a litván 7bet-Lietkabelis Panevezys, a szlovén Cedevita Olimpija Ljubljana és a német Veolia Towers Hamburg csapataival mérkőzik majd meg.

Fotó: U-BT/Facebook

A másik ágon, az A csoportban a Hapoel Shlomo Tel Aviv (izraeli), a Dreamland Gran Canaria (spanyol), a Joventut Badalona (spanyol), a Ratiopharm Ulm (német), a Buducnost VOLI Podgorica (macedón), a Besiktas Fibabanka Isztanbul (török), a Bahcesehir College Isztanbul (török), a Wolves Twinsbet Vilnius (litván), a Dolomiti Energia Trento (olasz), valamint a Trefl Sopot (lengyel) csapatai szerepelnek.

A szeptember 24-én kezdődő csoportkör során tizennyolc fordulót rendeznek, majd a legjobb hat-hat együttes továbbjut a playoff-ba. Az első két helyezettek egyenes a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek a nyolcaddöntőben lépben pályára először a kieséses szakaszban.

A román bajnok U-BT az elmúlt idényben a negyeddöntőig menetelt, ott a London Lions alakulatától kapott ki 91-79-re.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?