Újabb hazai bravúr az Egyetemi Jégkorong Világkupán

Újabb nagyszerű győzelmet aratott a Csíkkarcfalván zajló Egyetemi Jégkorong Világkupán a székely játékosokra épülő román válogatott. A Csehországot négy góllal felülműló házigazdák második diadalukkal az elődöntőben érezhetik magukat.

Szombaton is négy mérkőzést tartogatott a Hargita megyei Csíkkarcfalva műjégpályáján zajló Egyetemista Jégkorong Világkupa. Bár a közönség javarészt a késő délutáni USA–Magyarország és az esti Románia–Csehország meccsre gyűlt be, a közvetítéseknek hála sokan láthatták, ahogy Szlovákia a nyitónapi, Magyarország fölött aratott diadala után Svédországot is könnyedén győzte le.

Az első játéknapon, meglepetésre a házigazda válogatottól vereséget szenvedő Kanada szombaton javított és bedarálta Lengyelországot. A kiütés az utolsó harmadban vált teljessé, amikor hat gólt lőttek egy ellenében a tengeren-túliak. Szinte telt házas közönséget vonzott a magyar fiatalok USA elleni találkozója. A pénteken Szlovákiával szemben alulmaradó magyarok két alkalommal is vezettek, ám mindkétszer nagyon hamar érkezett a válasz. Harmadjára az USA vette át a vezetést, a végén pedig, a közönség zúgó biztatása mellett, hiába támadhatott kettős emberelőnyben Magyarország, nem sikerült az egyenlítés.

Újra telt házat vonzott a székelyföldi fiatalokra épülő román válogatott esti, Csehország elleni találkozója. A hazai fiatalok nem hagytak kétséget afelől, ki lesz az est győztese. A gólok sorát az a Márton Koppány nyitotta meg, ki az első játéknapon négy alkalommal vette be Kanada hálóját. A szívósan küzdő csehek ellen cask a mérkőzés második felében sikerült egyértelmű fölényt kialakítani.

A vége magabiztos hazai diadal és örömünnep a lelátókon az elmaradhatatlan székely himnusszal. A két győzelemmel rajtoló házigazda csaknem biztosan megszerezte az elődöntőt jelenti első két hely valamelyikét csoportjában. A továbbjutókról a vasárnapi csoportmeccsek véegredménye ad majd biztos képet.

Szombati eredmények:

Szlovákia – Svédország 10–4 (4–0, 6–1, 0–3)
Gólszerzők: Smolka, Kamzik, Stránsky, Drápál, Vereš, Sapár, Trenčan, Zemko, Párička, Novodomec, ill. Brander, Wedjesjö, Albert, Knutsson
Kanada–Lengyelország 10–3 (2–1, 2–1, 6–1)
Gólszerzők: Brad Fortin (3), Carter Barley(2), Drew Carter, Luv Reeve, Matteo Digiulio, Hollamnder Thompson és Devis Sheldon, ill. Mateusz Bezwinski (2) és Jakub Najsarek

Amerikai Egyesült Államok – Magyarország 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)
Gólszerzők: Simpson, Smith, Selman, ill. Simon, Antal
Románia – Csehország 6–2 (2–1, 3–1, 1–0)
Gólszerzők: Márton Koppány, Szőcs Zalán, Gecse Olivér (2), Kristó Csongor, Horvát Pál, illetve Novak, Cizek

A vasárnapi program
9.30 Magyarország – Svédország
13.00 Kanada – Csehország
16.30 Románia – Lengyelország
20.00 Egyesült Államok – Szlovákia

(Borítókép: szja.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?