banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

EL: „Felnégyelte” ellenfelét az FCSB

Meggyőző sikerrel kezdte főtáblás szereplését az FCSB a labdarúgó-Európa Ligában: a román bajnok 4-1-re verte csütörtök este a lett RFS csapatát.

A bukaresti összecsapás elején Bîrligea szerezte meg a vezetést Elias Charalambous gárdájának, amelyik rögtön ezt követően pár ziccert is kihagyott. Ez hamar megbosszulta magát, mert bő perceken át a vendégek magukhoz ragadták az irányítást, és miután beszorították térfelére az FCSB-t, Lipusceknek az egyenlítés is összejött.

A hazaiak aggodalmát viszont gyorsan elhessegette Ștefănescu (32. perc) találata, majd a második félidőben Olaru duplája (58. perc, 69. perc) révén magabiztos győzelemmel zárták a csoportkör első fordulójában rendezett mérkőzést.

Darius Olaru duplázott az RFS ellen | Fotó: Agerpes

Emlékezetes, hogy ettől az idénytől ligarendszerben rendezik az EL-csoportkört, ami azt jelenti, hogy az összes csapatot egyetlen táblázatban rangsorolják. Sikerével az FCSB az előkelő második helyen áll, egyelőre csupán az Ajax előzi meg az összetettben.

A folytatásban viszont már nehezebb dolga lesz, hiszen október harmadikán a PAOK vendége lesz, majd október 24-én a Rangers alakulatával találkozik ugyancsak idegenben. Azt követően sorrendben a Midtjylland (november 7-én), az Olympiakosz (november 28.), a Hoffenheim (december 12.), a Qarabag (január 23.) és a Manchester United (január 30.) következnek.

A PAOK az első fordulóban 3-1-re kikapott a Galatasaray otthonában, a Rangers ugyanakkor a Malmö vendégeként nyert 2-0-ra.

Ismeretes, hogy a Ferencváros is az Európa Ligában szerepel, a magyar bajnok 2-1-re kikapott az Anderlechttől idegenben. Legközelebb október harmadikán a Tottenhamot fogadja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?