EB-selejtező: Azerbajdzsán Svédországot, Luxemburg Boszniát verte meg

Az idei selejtezők egyik legnagyobb meglepetése Luxemburg menetelése, bár a nagyhercegség válogatottja nem jutott ki az EB-re.

Több váratlan eredmény is született az EB-selejtező csütörtöki játéknapján. Az F-csoportban Svédország folytatta eddigi dicstelen szereplését, ezúttal Azerbajdzsánban mondott csütörtököt. A házigazda már a szünetben két góllal vezetett, végül pedig 3-0-s győzelmet aratott, annak ellenére, hogy az 56. perctől emberhátrányban játszott.Nagy közdelmet hozott a grúz-skót meccs | Fotó: Facebook/Fabrizio Romano Football News

A csoport másik mérkőzésén a tornára már kijutott Ausztria idegenben 2-0 arányban múlta felül Észtországot.

A J-csoportban a már korábban is erején felül teljesítő Luxemburg megszerezte negyedik győzelmét, ezúttal Bosznia-Hercegovinát intézte el meglepően simán, 4-1-re. A másik két találkozón Portugália és Szlovákia érvényesítette a papírformát: előbbi Liechtenstein ellen nyert 2-0-ra idegenben, míg utóbbi hazai pályán Izlandot múlta felül 4-2-re.

Az A-csoportban Spanyolország Cipruson nyert 3-1-re, míg Skócia csak 2-2-es döntetlen ért el Grúziában. Mindkét válogatott már korábban bebiztosította részvételét a jövő évi tornán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?