EB-selejtező: négyet vágtak az olaszok, a továbbjutás küszöbén áll Szlovénia

A C- és a H-csoport szombati mérkőzésein a papírformának megfelelő eredmények születtek.

A C-csoportban Olaszország a várakozásoknak megfelelően sima győzelmet aratott Málta ellen. A házigazdák mindkét félidőben két-két gólt lőttek, az elsőben Bonaventura és Berardi, a másodikban ismét Berardi, majd pedig Frattesi talált be.Fotó: Facebook/Nazionale Italiana di Calcio

A csoport másik mérkőzésén Ukrajna 2-0 arányban múlta felül Észak-Macedóniát Szudakov és Karavajev góljaival. A C-csoportot Anglia vezeti 13 ponttal, az olaszoknak és az ukránoknak egyaránt 10 pontjuk van, azonban előbbiek eggyel kevesebb mérkőzést játszottak.

A H-csoport szombati játéknapján Dánia visszavágott Kazahsztánnak az idegenbeli vereségért, hazai pályán 3-1-re győzött. A dánok gólszerzői Wind és a két találatot jegyző Skov voltak, a vendégektől Vorogovszkij talált be.

Szlovénia Sesko és Janza góljaival múlta felül Finnországot, előbbi kétszer vette be az ellenfél kapuját. Észak-Írország San Marino ellen győzött 3-0-ra, Smyth, Magennis és McMenamin voltak a gólszerzők.

A csoportot Dánia és Szlovénia vezeti 16-16 ponttal, elméletileg még az egyaránt 12 pontos Finnország és Kazahsztán is továbbjuthat.   

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?