Magyar-litván - Könnyed győzelmével élre állt a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott kedden kétgólos győzelmet aratott a litván csapat felett a Puskás Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a könnyed sikernek köszönhetően jobb gólkülönbségével élre állt a csoportjában, mivel az eddig listavezető szerbek a hajrában egyenlítve döntetlent játszottak Bulgáriában.

A magyarok, akik hat találkozó után is veretlenek a litvánokkal szemben, Varga Barnabás első válogatottbeli találatával a 32. percben szereztek vezetést, a végeredményt pedig Sallai Roland bombagólja állította be a 83. percben. A nemzeti együttes sorozatban negyedik meccsén nem kapott gólt.

Fotó: MTI/Hegedűs Róbert

A magyar válogatott a következő, szeptember 7-i játéknapon a nagy rivális Szerbia vendége lesz Belgrádban.

A szerb válogatott a 97. percben mentett pontot Bulgária otthonában, így pedig a litvánokat otthon legyőző magyar válogatott került a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjának élére.

A magyar labdarúgó-válogatott kapitánya, Szoboszlai Dominik szerint mindenki elégedett lehet a litvánok felett aratott kedd esti 2-0-s Európa-bajnoki selejtező sikert követően.

„Hazai pályán, a szurkolók előtt, friss emberekkel, szerintem úgy játszottunk, hogy mindenki elégedett lehet. Megbeszéltük, hogy akkor sem szabad kapkodni, ha nem jön a gól. Végül sikerült megszerezni a vezetést, gratulálok Varga Barnabásnak hozzá" - nyilatkozta a Puskás Arénában a találkozót követően az RB Leipzig futballistája.

Az OTP Bank Liga gólkirálya pályafutása során először volt eredményes a nemzeti csapatban.

„Nagyon örültem, hogy megszereztem a vezetést. Ilyen szurkolótábor előtt egy álmom vált valóra, hogy gól tudtam lőni. Fantasztikus évem volt. Nagyon remélem, hogy a válogatottban is stabilizáltam a helyem" - mondta a támadó, aki a Pakstól a bajnok Ferencvároshoz került a szezon végén.

A karrierje 10. válogatottbeli gólját jegyző Sallai Roland ugyan ezúttal máshol futballozott, mint szokott, de így is eredményes tudott lenni: „Nem volt azért szerencsére annyira szokatlan a dolog, nagyon örültem annak, hogy így is segíteni tudtam a csapatot."

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?