Szófiában lesz a bolgár-magyar EB-selejtező

Előzőleg már az is felmerült, hogy nem rendezik meg a mérkőzést, játék nélkül jut ki a magyar csapat az EB-re.

„Az UEFA ma délelőtt arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy a bolgár szövetség kérésére Szófiában, zárt kapuk mellett rendezik meg a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. A találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik” ˜– tájékoztatott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).Fotó: Facebook/Mistery Football Weekend

Az MLSZ közleményében megjegyzi, példátlan, komolytalan és sportszerűtlen a bolgár szövetség viselkedése, de pont került a régóta húzódó ügy végére. 

Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatottnak a pályán kell kiharcolnia a továbbjutást, korábban ugyanis már az is felvetődött, hogy nem rendezik meg a találkozót. A Bolgár Labdarúgó Szövetség a vele hadban álló szurkolók rendbontásától tartva először Szófiából Plovdivba vitte volna a mérkőzést, azonban kiderült, hogy az ottani stadion építése még nem fejeződött le, azért nem jöhet szóba helyszínként.

Ezt követően Kardzsali városa vetődött fel helyszínként, azonban annak a távolsága a legközelebbi nemzetközi reptértől nagyobb az UEFA által engedélyezettnél. A bolgár szövetség ezért döntött úgy, hogy mégis a fővárosban lesz a mérkőzés, azonban az eredetileg tervezettnél korábbi időpontban.

Jelenleg a magyar válogatott 14 ponttal vezeti a G-csoportot. Ahhoz, hogy biztosan ott legyen a tornán, a hátralevő két mérkőzésen elég 1 pontot szereznie.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?