Dakar Rali: tartja pozícióját Gyenes Mani

A maratoni szakasz második felét is letudta Gyenes Emánuel „Mani” a Dakar Ralin: a szatmárnémeti motoros a 30. helyen teljesítette a szaúdi sivatagban a keddi 299 kilométeres mért távot.

Fotó: Gyenes Mani Facebook-oldala

A Dakar-legendát idén is a viadal nagyköveteként jegyzik, de bár emiatt a szervízcsapat nélkül versenyzők számára fenntartott Original Motul kategóriában külön nem jegyzik az eredményét, ott a második legjobb idővel zárt, és az összetettben már a legjobbnak számít. A motorosok összetettjében különben változatlanul a 32. helyen áll, így továbbra is elérhető közelségben a top 30-as mezőny.

Facebook-oldalán Gyenes Mani emlékeztett arra, hogy a hétfői versenyt követően csak két óra állt a rendelkezésükre, hogy a motort felkészítsék az Al Samiya és Al Hofuf közötti 698 km-es összetáv megételére. Ez a keddi szakasz tájékoztatása alapján gyors volt, de nehéz volt tájékozódni a kiszáradt folyómedrek és kanyonok között vezető útvonalon. Köves és dűnés rész egyaránt volt.

A motorosok mezőnyében különben a chilei hondás, Jose Ignacio Cornejo Florimo nyerte ezt az etapot, amivel az összetettben is az élre állt. Az autósok között a francia Sebastién Loeb nyert, a címvédő Nasszer al-Attijah a harmadik helyen végzett. Utóbbi az összetettben is a harmadik helyen áll. Az élen a szaudi Jazíd Al Radzsi áll, míg Carlos Sainz a második.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?