Dakar Rali: Gyenes Mani javított a helyezésén, összetettben már a top 30 felé kacsingat

Jól halad Gyenes Emánuel „Mani” az idei Dakar Ralin: a szatmárnémeti motoros a 27. helyen teljesítette a hétfői harmadik szakaszt, az összetettben pedig feljött a 32. helyre.

Az Al Duwadimi és az Al Salamiya közötti 732 kilométeres távon 437 km volt a mért táv, Mani, pedig mint ismeretes, a szervízcsapat nélkül versenyzők kategóriájában, az úgynevezett Original Motul kategóriában versenyez.

Fotó: Gyenes Mani Facebook-oldala/RallyZone

Mani az első két szakaszt már videóbejegyzésben is értékelte a Facebook-oldalán. A második, az Al Henakijay és Al Duwadimi közötti 462 kilométeres mért távról hétfői bejegyzésében azt mondta, hogy sokkal élvezetesebb volt az első szakasznál – amikor is a köves terep miatt csak lassan tudott haladni. „Volt 40-50 kilométeren dűnénk is a reggel, ez a rész nagyon vagány. Kemény is volt a homok, úgyhogy nagyon szépen lehetett benne menni. Hosszú pálya volt, ugyanakkor gyors is, ezért élveztem. Ritmusos volt, lehetett haladni, csak nagy volt a por” – ecsetelte a szatmárnémeti Dakar-legenda.

Motorjával az első két nap során nem voltak műszaki gondok, ezért a hétfő maratoni szakaszt is bizakodva várta. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 27. helyen teljesítette azt a motorosok között. Noha a Dakar hivatalos honlapján külön nem tüntették fel, kategóriája legjobbja volt hétfőn, az összetettben élen álló osztrák Tobias Ebsternél gyorsabb volt a mért távon.

A motorosok mezőnyében amúgy előszőr a chilei Pablo Quintanillát kiáltották ki győztesnek – a spanyol Joan Barreda Bort és az argentin Kevin Benavides előtt –, de végül többedmagával – köztük az összetettben élen álló, a célba ötödikként érő Boss Ranch-csel egyetemben – időbüntetést kapott, így Benivades nyerte a szakaszt.

A korábbi kétszeres Dakar-győztes brit Sam Sunderland számára eközben véget ért az idei viadal, műszaki problémák miatt hétfőn „bedobta a törülközőt”. Vele együtt összesen már tíz motoros számára fejeződött be a sivatagi rali, köztük az a spanyol Carles Falcon, aki a második szakaszon bukott a KTM-jével. Balesete nagyon súlyos volt: újra kellett éleszteni, jelenleg kórházban ápolják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?