Csütörtökre halasztotta a döntést a FRF fellebbviteli bizottsága a Sepsi OSK–FCU Craiova mérkőzés ügyében

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága a keddi ülésén csütörtökre halasztotta a döntést az FCU Craiova 1948 és a Sepsi OSK közötti január 29-i mérkőzés lefújásának ügyében.

A döntésnek nagy jelentősége lesz, mert az alapszakasz utolsó fordulója előtt a székelyföldi csapat két ponttal megelőzi az olténiaiakat a Szuperliga tabelláján. Az FCU Craiova 1948 abban reménykedik, hogy a FRF testülete újrajátszatja a mérkőzést, és így még lesz esélye bebiztosítani a felsőházi rájátszási helyét.

A FRF fegyelmi bizottsága február 15-én 3-0-s gólkülönbséggel a sepsiszentgyörgyi csapat javára írta a szurkolók magatartása miatt lefújt Sepsi OSK-FCU Craiova mérkőzést. A határozat szerint a craiovai klubot 22.500 lejes pénzbírsággal is sújtották, és a szurkolók nem kísérhetik el a csapatot a következő hat idegenbeli vagy semleges pályán játszandó mérkőzésére. A fegyelemi bizottság döntése szerint a Sepsi OSK-nak is 25 ezer lejes bírságot kell kifizetnie a mérkőzésszervezés szabályainak megsértése miatt.

Az FCU Craiova 1948 és a Sepsi OSK közötti január 29-i mérkőzés 26. percében Andrei Chivulete játékvezető az öltözőbe küldte a játékosokat a szurkolók egy részének idegengyűlölő és rasszista bekiabálásai miatt. Tíz perc elteltével a játékosok visszatértek a pályára, de a bekiabálások folytatódtak, ezért a játékvezető lefújta a mérkőzést.

Kapcsolódók

Kimaradt?