Így látta a vendégszektorból a dolgokat egy oltyán szurkoló

Ellenmondott saját klubja vezetőségének egy oltyán szurkoló, aki vasárnap délután elkísérte a FCU Craiova csapatát Sepsiszentgyörgyre. A drukker azt állította, hogy szervezetten érkeztek Háromszékre, buszukat tíz rendőrautó kísérte végig a városon a stadionig.

Mint korábban írtuk, Adrian Mititelu, a FCU Craiova tulajdonosa azzal próbálta „kihúzni magát” a felelősségre vonás alól, hogy azt állította, az általa finanszírozott egyesületnek semmi köze a vendégszektort elfoglaló mintegy 100 ultrához, akik minősíthetetlen hangnemben szidták a magyarokat a vasárnap délutáni Sepsi OSK-FCU Craiova mérkőzésen.  Tették ezt mindaddig, míg a 26. percben Andrei Florin Chivulete játékvezető végleg fel nem függesztette a találkozót.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága előreláthatóan szerdán dönt az ügyben. A szabályzat szerint ilyen esetben a vétkes klub zöldasztalnál 0-3-ra elveszíti a mérkőzést. Az ügyben perdöntő fontosságú lesz Andrei Chivulete játékvezető és Octavian Goga megfigyelő jelentése.

A Craiova szurkolótábora egy autóbusszal érkezett Sepsiszentgyörgyre, legalább tíz rendőrautó kísért el minket a stadionig. Több mint százan voltunk, kb. egy órával a mérkőzés előtt érkeztünk meg a stadionhoz” – idézte fel a Gazeta Sporturilor kérdésére a székelyföldi túrát bevállaló szurkoló. Hozzátette: ezt követően sorba álltak és belépőt váltottak a mérkőzésre. „Mióta idegenbeli mérkőzésekre járok, ez volt az első alkalom, hogy a tábor a jegypénztárnál jegyet vett” – csodálkozott a craiovai ultra.

Mint mondta, a testi motozás nagyon szigorú volt, a biztonsági őrök pirotechnikai eszközöket kerestek, még a cipőjüket is levetették velük. Ennek ellenére a szurkolók egy része bejuttatott a stadionba egy Mititelut gyalázó drapériát, amit a csapat bemelegítésekor kifeszítettek és hangosan is a csapat tulajdonosa ellen skandáltak. A GSP által megszólaltatott szurkoló szerint ebben az akcióban nem volt benne az egész vendégszektor, csak a „Gogoașă” nevű kápó által irányított Peluza Sud szurkolói csoport. A többiek – ő is – a csapatukat éltető rigmusokat énekeltek. A szurkoló úgy tudja, hogy a Peluza Sud azért neheztel Mititelura, mert a csapat tulajdonosa a tavalyi év végén visszavágta a galeri havi 1000 eurós támogatását. A finanszírozás megvonása rettenetesen felháborította Gogoașát, aki szilveszterkor egy halotti koszorúval köszöntötte fel Mititelut. A FCU tulaja ezt követően bűnvádi feljelentést tett ellene.

A craiovai szurkoló arról nem beszélt, hogy miért szidták a magyarokat és miért nem szüntették meg a gyalázkodást a játékvezető felszólítása ellenére sem. Azt viszont elmondta, hogy a mérkőzés felfüggesztése után háromnegyed órát még a stadionban tartották őket, míg a hazai szurkolók elvonulnak, majd rohamrendőrök sorfala között vezették őket az autóbuszhoz. „Nem voltak incidensek, békésen elhagytuk a várost”  - zárta visszaemlékezését a FCU Craiova szurkolója.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?