FRISSÍTVE – Magyarellenes skandálás miatt felfüggesztették a Sepsi OSK–FCU Craiova futballmérkőzést

A craiovai szurkolók magyarellenes, xenofób skandálásait Andrei Florin Chivulete játékvezetö nem nézte jó szemmel: a 24. percben megállította a Sepsi OSK elleni mérkőzést és arra kérte a bemondót, hogy figyelmeztesse a szabályszegő szurkolótábort arra, hagyják abba a magyargyűlölő rigmusok kiabálását. Mivel ez nem történt meg a 10 perces kényszerszünet után sem, a játék 25. percében lefújta a meccset. 

Andrei Florin Chivulete játékvezető már a játék 24 percében megállította a mérkőzést és kérte, hogy hangosbemondón figyelmeztessék a rendbontó szurkolókat, ami meg is történt, de nem hozott eredményt, a craiovaiak tovább szidták a székelyföldi csapatot és a magyarokat, az kiabálva:  „Magyarok, magyarok, kifelé az országból!”

Illusztráció: Sepsi OSK Facebook-oldala

A bíró által elrendelt kényszerszünetet követően is folytatódott a magyarellenes skandálás a sepsiszentgyörgyi stadionban, ezért Andrei Florin Chivulete lefújta a mérkőzést és a Román Labdarúgó Szövetség elé terjeszti az ügyet.

A GSP román sportoldal szerint mindkét csapat szurkolótáborától felhangzottak xenofób üzenetek, ezt a híradást erősítette fel átvett hírében az Adevărul is. A háromszéki Covasna Media román hírportál, illetve helyszíni információk szerint azonban a craiovai szurkolók kezdték el a magyarok gyalázását és végig az ő hangjuktól volt hangos a lelátó.

Érdemes emlékezni arra is, hogy az előző szezonban ugyancsak a Sepsi OKS ellen, de akkor Craiován a bíró szintén megszkította a mérkőzést a magyarellenes rigmusok miatt, azt a találkozót azonban egy rövid kényszerszünet után végigjátszották.

A vasárnapi sepsiszentgyörgyi mérkőzés felfüggesztése elrettentő példaként szolgálhatna a kluboknak és azoknak a szurkolóknak, akik nem képesek türtőztetni magukat.

???????? / ???????? ↓ Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, ahogyan a szélsőséges szurkolók gúnyt űznek a fociból és a sportból a minősíthetetlen magyargyűlölő viselkedésükkel. Ugyanakkor ma végre először meghozták a megfelelő döntést, ami azt gondolom egy nagyon fontos és jó döntés: a bíró leállította a mérkőzést a magyarellenes megnyilvánulások miatt. Az ügyet a továbbiakban a szövetség Fegyelmi Bizottsága fogja elbírálni, a bíró jelentése alapján. 3-0 kell legyen az eredmény a javunkra! Hajrá Sepsi OSK! ????⚪ Modul în care "suporterii" extremiști își bat joc de fotbal și de sport prin comportamentul lor de ură necalificată față de maghiari este intolerabil și inacceptabil. Totuși, astăzi, pentru prima dată, s-a luat în sfârșit decizia corectă, care cred că este o decizie foarte importantă și bună: arbitrul a oprit meciul din cauza manifestărilor antimaghiare. Problema va fi evaluată în continuare de către Comisia de Disciplină a Federației, pe baza raportului arbitrului. Rezultatul ar trebui să fie 3-0 în favoarea noastră! Hai Sepsi OSK! ????⚪

Közzétette: Antal Árpád – 2023. január 29., vasárnap

A Sepsi OSK–FCU Craiova mérkőzés 25 percnyi játékidejében egyébként nem született gól, de a meccs felfüggesztése után a kivetítőn megjelent a háromszéki csapat 3–0-ás zöldasztalos győzelmét hirdető felirat. A szabályzat szerint ugyanis az ilyen esetben a vétkes klub zöldasztalnál 3–0-ra elveszíti a mérkőzést.

Mivel a Román Labdarúgószövetség (FRF) etikai és fegyelmi bizottsága elé kerül a vasárnapi mérkőzés ügye, még nem érdemes biztosra venni a székely csapat győzelmét, ugyanis amennyiben a bizottság úgy értékeli, hogy a szentgyörgyiek részéről is elhangoztak rasszista bekiabálások, akkor dönthet úgy, hogy mindkét csapat számára 3–0-ás zöldasztalos vereséget állapít meg büntetésképpen az egyéb szankciók mellett.

A mérkőzésen jelen lévő Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester Facebook-oldalán azt írta: „Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, ahogyan a szélsőséges szurkolók gúnyt űznek a fociból és a sportból a minősíthetetlen magyargyűlölő viselkedésükkel. Ugyanakkor ma végre először meghozták a megfelelő döntést, ami azt gondolom egy nagyon fontos és jó döntés: a bíró leállította a mérkőzést a magyarellenes megnyilvánulások miatt. Az ügyet a továbbiakban a szövetség Fegyelmi Bizottsága fogja elbírálni, a bíró jelentése alapján. 3–0 kell legyen az eredmény a javunkra!”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?