Răzvan Burleanu FRF-elnök: a labdarúgó-szövetség véget vet a xenofób skandálásoknak a stadionokban

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) véget akar vetni a diszkriminatív és xenofób skandálásoknak a stadionokban, és fontosnak tartja, hogy a hatóságok is közbeléphessenek ilyen esetekben - nyilatkozta hétfőn Răzvan Burleanu FRF-elnök a Sepsi OSK és a FCU 1948 Craiova labdarúgócsapata közötti vasárnapi élvonalbeli mérkőzésen történtek kapcsán.

Amint a Maszolon megírtuk, a vasárnap esti sepsiszentgyörgyi találkozót Andrei Chivulete bíró a 26. percben, 0–0-ás állásnál előbb félbeszakította, majd végleg lefújta a szurkolók xenofób rigmusai miatt.

Az eset kapcsán Burleanu hétfőn rámutatott, a Román Labdarúgó-szövetség álláspontja egyértelmű, nem akarják, hogy rasszista, diszkriminatív és xenofób skandálásoktól legyenek hangosak a stadionok. Hozzátette, Andrei Chivulete bíró egy nemzetközi szinten alkalmazott procedúrát követve járt el, a további döntéseket a mérkőzésen történtekkel kapcsolatban a FRF fegyelmi bizottsága hozza majd meg. Burleanu ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy ilyen esetekben a hatóságok is közbeléphessenek és szankcionálhassanak.

Fotó forrása: Román Labdarúgó-szövetség

„Világosan kifejezésre juttattuk, hogy ez a mi politikánk, mert nem szeretnénk többé erőszakos üzeneteket és skandálásokat hallani a romániai stadionokban” – fogalmazott. Hozzátette, azt akarja, hogy a stadionok civilizált helyek legyenek, ahova a szülők bizalommal kivihetik gyermeküket, kortól függetlenül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg