Sepsi OSK–FCU Craiova: a FRF fellebbviteli bizottsága jövő kedden tárgyalja újra az ügyet

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága csütörtökön tárgyalta a Sepsi OSK–FCU Craiova ügyét: a felek meghallgatása után úgy döntöttek, hogy március 7-én, azaz kedden ismét összehívják a bizottságot – írja a gsp.ro portál.

Mint ismert, a bizottság február 15-én úgy döntött, hogy zöldasztalnál a Sespi OSK 3–0-ra megnyerte a mérkőzést, továbbá az olténiai csapat a következő hat idegenbeli vagy semleges pályán játszandó mérkőzésén a saját szurkolói nélkül lesz kénytelen játszani.  

A FCU Craiova azonban megtámadta a fegyelmi bizottság döntését, ezért az FRF fellebbviteli bizottság tárgyalta az ügyet csütörtökön. Egy órát sem tartott az ülés: úgy döntöttek, hogy a jövő hét folyamán tárgyalnak újra az esetről.

Marcel Pușcaș, a FCU Craiova elnöke a február 15-i döntés után bejelentette, hogy fellebbeznek a döntés ellen, szükség esetén pedig a laussanne-i Sportdöntőbírósághoz (CAS) viszik az ügyet. „Nem hagyjuk annyiban. Fellebbezünk, és ha másodfokon is számunkra kedvezőtlen lesz az ítélet, akkor a CAS-hoz fordulunk. Nyertek már meg bajnokságot Romániában a CAS-nál. Rajtunk nevet Európa a CAS-ra vitt ügyek miatt” – fogalmazott Pușcaș a DigiSportnak.

A craiovai szurkolók magyarellenes, xenofób skandálásait Andrei Florin Chivulete játékvezető nem nézte jó szemmel a két csapat január 29-ei összecsapásán: a 24. percben megállította a Sepsi OSK elleni mérkőzést és arra kérte a bemondót, hogy figyelmeztesse a szabályszegő szurkolótábort arra, hagyják abba a magyargyűlölő rigmusok kiabálását. Mivel ez nem történt meg, a bíró 10 perces kényszerszünetet rendelt el. Amikor ennek lejártával újrakezdték a játékot, a craiovai szurkolók folytatták a magyarok gyalázását. A sípmester ezért a játék 25. percében felfüggesztette a mérkőzést.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?