Bölöni László: „nagyon nehéz feladat lesz”

Bölöni László szerződést hosszabbított a francia élvonalban szerepelő Metz labdarúgócsapatával. A 70 éves erdélyi szakember 2025 nyaráig marad az együttes vezetőedzője – jelentette be csütörtökön a klub.

Fotó: FC Metz/Facebook

Bölöni, mint ismeretes, 2022 júniusa óta edzi a Metz gárdáját, amelyet feljuttatva a Ligue 1-be, most az aktuális idény négy fordulója után öt ponttal a 13. helyen áll az összetettben.

A szakember a Maszol.ro megkeresésére elárulta, hogy szerződésének meghosszabbításáról voltaképp már nyáron megállapodott a klub vezetőségével, ezzel együtt nem bizonyos abban, hogy ki is tudja majd tölteni ezt az időt. „Tudom, hogy nagyon nehéz feladat lesz” – mondta a szakember. Hangsúlyozta, hogy nagyon oda kell figyelnie a munkára, mert az európai, és így a franciaországi labdarúgásban is tapasztalható változások nagy kihívást jelentenek.

Nehéz lesz a feladata, mert bevallása szerint olyan verseny előtt állnak, ahol eleve tudják, hogy a tabella második felében kell kapaszkodniuk. Bölöni elmondása alapján a klubbal nincs probléma, de „óriásit léptek előre az igények”, amihez nem feltétlenül arányos az anyagi áldozat. A klubpolitika anyagilag már nem annyira bőkezű, ami automatikusan hatással van a játékosok minőségére is – árulta el a marosvásárhelyi szakember. „De nem először élek át nehéz dolgokat” – szögezte le.

Emlékezetes, hogy korábban belevágott önéletrajzi könyve megírásába. Arról kérdezve azt mondta: halad vele. Amikor végre van egy kis ideje, akkor leül és dolgozik rajta. „Remélem ma befejezek egy fejezetet” – ecsetelte. Épp a Valentin Ceaușescuval való barátságáról ír, de érdeklődésünkre elismerte, hogy kevés ideje van a könyvírásra. „Nincs elég időm, energiám. Huszonnégy óra helyett, 48 órából kellene állnia egy napnak” – mondta. Úgy érzi, hogy csigaléptekkel halad, de már jó ideje a steauás éveit írja, amely már harmadik szakasza a könyvének, amely a játékosi pályafutását öleli fel.

A korábbi román válogatott Bölöni László, mint ismeretes, a Marosvásárhelyi ASA után 1984-ben szerződött a Steauához, amellyel három román bajnoki cím és két Román Kupa mellett az 1985–1986-os idényben a magasba emelhette a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK).

A Metzet legközelebb szeptember 16-án, szombaton vezényli pályára idegenben, a Lens ellen, a Ligue 1 ötödik fordulójában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?