Már nem Bölöni László a Panathinaikosz edzője

A görög labdarúgó-bajnokság befejezése előtt két fordulóval távozik a Panathinaikosz kispadjáról Bölöni László – írta a Nemzeti Sport.

Holnaptól már nem én vagyok a Panathinaikosz edzője, az utolsó két bajnoki mérkőzésen már más irányítja a csapatot” – nyilatkozta a magyarországi sportnapilapnak hétfőn a 68 éves erdélyi szakember.

Bölöni távozása nem először kerül szóba, korábban görög és román sajtóhírek többször is a menesztéséről szóltak. A dicsőszentmártoni születési legendát, aki a Steauával BEK-et nyert játékosként és sokáig tartotta a román válogatottsági rekordot 108 szereplésével a nemzeti csapatban, tavaly októberében nevezték ki a Panathinaikosz vezetőedzőjének, de a jó kezdés után elmaradt az eredményes folytatás. A csapat kettős vereséggel búcsúzott el a Görög Kupától a negyeddöntőben, a bajnokságban pedig a rájátszás eddigi nyolc meccséből csak egyet nyert meg, a legutóbbi hat mérkőzéséből három döntetlen és három vereség a mérlege.

Az elmúlt hétvégén hazai pályán az AEK Athéntól elszenvedett veresége azt is jelentette, hogy a csapat biztosan nem szerepel a következő idényben a nemzetközi kupaporondon, miután két fordulóval a vége előtt az 5. helyen áll, és hat pont a lemaradása az Európa Konferencialiga selejtezőjében indulásra jogosító negyedik helyen álló AEK mögött.

A panathinaikos24.gr portál szerint a zöld-fehérek Szotirisz Szijlaidopoulosz másodedzővel készülnek az utolsó két meccsre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?