Ismét kifele áll Bölöni László szekere rúdja?

A Gazeta Sporturilor szaklap írja görögországi forrásaira hivatkozva, hogy a Panathinaikos több labdarúgója azzal a kéréssel kereste meg a csapat tulajdonosát, Jannisz Alafuzoszt, hogy menessze Bölöni Lászlót.

Ha hinni lehet a Gazeta Sporturilor görögországi forrásainak, akkor ismét veszélybe került Bölöni László állása. A legendás marosvásárhelyi futballista tavaly október 19-én ült le a Panathinaikos Athén kispadjára, amely az irányítása alatt lejátszott 22 mérkőzésből 12-t megnyert, 4 találkozót döntetlenre hozott, hat meccset pedig elveszített. A Zöldek 24 forduló után a görög Szuperliga tabellájának 5. helyén állnak 19 pontos lemaradással az éllovas Olympiacos mögött, viszont a közvetlenül előtte álló csapatok – Aris (47 pont), PAOK (46 pont), AEK (45 pont) – látótávolságon belül vannak Bölöni alakulata számára.

Mi okozta a lázadást?

A Panathinaikos tavaly ősszel azzal a reménnyel szerződtette Bölönit, hogy az erdélyi szakembernek sikerül felrázni a letargiából a Zöldeket, amelyek középcsapat szintjére süllyedtek le, miközben a nagy rivális Olympiacos újabb biztos bajnoki cím felé tart. A 68 éves Bölöni bemutatkozása nagyon jól sikerült, volt egy kilenc vereség nélküli (7 győzelem, 2 döntetlen) sorozata, közöttük egy 2-1-es győzelem a bajnok Olympiacos ellen, úgy tűnt, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Fotó: pao.grEzután viszont „homok került a gépezetbe”, becsúszott két vereség a bajnokságban, majd két 2-1-es kudarc a PASZ Jánina ellen a Görög Kupa negyeddöntőjében, amivel a Pana elvesztette utolsó esélyét is arra, hogy az idei szezonban nyerjen valamilyen trófeát. A kupameccs után az Cosmote TV kérdésére Bölöni bevallotta, hogy semmi sem működött a megbeszéltekből és – játékosok megnevezése nélkül – a csapatra hárította a felelősséget.

Ezzel telhetett be a pohár Panathinaikos több hangadó futballistájánál, az interjúzónába hívott Tasszos Hacijovanisz szerint a csapatnak rossz a játékstílusa, s emiatt helyzetei sincsenek. „Valaminek változnia kell, ez így nem mehet tovább” – „üzent hadat” ország-világ előtt a Pana játékosa.

A Gazeta Sporturilor görögországi forrásai szerint a mérkőzés után a csapat több hangadó játékosa felkereste Jannisz Alafuzoszt, a Panathinaikos tulajdonosát, akinek elpanaszolták, hogy Bölöni túlságosan megerőltető edzéseket tart és egy túlságosan defenzív stílust erőltet a csapatra.

Ez utóbbi véleménnyel egyetért a görög szaksajtó is, Nikosz Athanasziu azt írja a gazzetta.gr című portálon, hogy Bölöni antifocija halálra ítélte a Panathinaikost. Szerinte ezt már akkor is lehetett látni, amikor az eredmények még jöttek, mert a Zöldek játékát már akkor is borzalmas volt nézni. Athanasziu megdicsérte Bölönit az Olympiacos elleni, elsősorban neki köszönhető „taktikai győzelemért”, viszont hozzátette, a Panathinakios játéka nagyon elementárissá vált: rúg egy gólt, majd az előnyét zsúfolt védekezéssel próbálja tartani. „Ezzel a stílussal nem lehet mérkőzéseket, bajnokságokat nyerni 2021-ben. Lehet, hogy 30 évvel ezelőtt lehetett…” – írja a görög újságíró. Szerinte az egyetlen megoldás Bölöni László menesztése.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?