Eldőlt: Xavi a Barcelona új edzője

Hat év után tért haza Katarból a nevelőegyesületéhez | Fotó: Agerpres/EPA

A Barcelona labdarúgócsapata szombat hajnalban hivatalosan megerősítette, hogy a klub korábbi klasszisa, Xavi Hernández veszi át a gárda irányítását – írja az M4 Sport.

A 41 éves klublegenda érkezését gyakorlatilag Ronald Koeman csütörtöki menesztése óta biztosra vette a nemzetközi sportsajtó, amely aznap már azt is tudni vélte, hogy szakmai stábja is összeállt.

Az egykori középpályást 2023-ig kötötte szerződés a katari al-Szadd együtteséhez, a gránátvörös-kékek azonban kivásárolták őt szerződéséből. Xavi 2024-ig írt alá a Barcelonához, ahol korábbi csapattársát, az átmeneti vezetőedzőnek kinevezett Sergi Barjuant követi a kispadon.

A 41 éves szakember várhatóan a hétvégén érkezik meg Barcelonába, ahol november 8-án, hétfőn a Camp Nouban lesz az ünnepélyes bemutatása, majd sajtótájékoztató következik.

Teljes nevén Xavier Hernández Creus a gránátvörös-kékek híres akadémiáján, a La Masián nevelkedett, 1998-ban mutatkozott be az első csapatban, amellyel 2015-ig 25 trófeát nyert, majd az al-Szaddhoz igazolt, visszavonulása után pedig a csapat vezetőedzője lett.

A spanyol válogatottban 133-szor lépett pályára, 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?