Bajnokok Ligája: megszerezte első győzelmét a Ferencváros

Az FTC hazai medencében 11–10-re nyert a Novi Beograd ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában, ezzel megszerezte az első sikerét a 2021–2022-es kiírásban.

Az FTC-Telekom három iksz után megszerezte az első győzelmét a Bajnokok Ligájaban, a siker értékét növeli, hogy ezt a nyáron felemelkedő, szerb válogatottakkal teletűzdelt Novi Beograd ellen érte el. Méghozzá úgy, hogy ebből a győzelemből mindenki kivette a részét, kezdve az ismét fantasztikusan védő Vogel Somával. A zöld-fehérek kapusa szombaton 71 százalékkal védett az OSC elleni bajnokin, erre pakolt rá 61.5 százalékot, szinte lenullázva a szerbek félelmetes balkezesét, Dusan Mandicsot.

A másik kapu előtt Nemanja Ubovics volt a főszereplő, aki a kezdés előtt még kedélyesen beszélgetett a honfitársaival, hogy aztán parádés centerjátékkal négyszer köszönjön be nekik. Vámos Márton is kitett magáért, úgy lőtt hármat, hogy általában a fölébe kapaszkodva lógott rajta valaki, ezek közül a harmadik ráadásul különösen emlékezetes volt: Kásás Tamás módra emelkedett ki a vízből, és halászott le egy keresztpasszt, majd a kapuig tempózott, és Gojko Pijetlovics hóna alatt betuszkolta a labdát a kapuba. És akkor olyan apróságokat, mint az eredendően szélső Dannyil Merkulov centerből lőtt akciógólját meg sem említettünk.

Érdemes kitérni Varga Dénes játékára is, aki alig nézett a kapu felé, csak éppen parádésan osztogatott, óriási mezőnymunkát végzett, gyakorlatilag hiba nélkül védekezett, és még bekkelt is, ha arra volt szükség.

És hát a Ferencváros tanult az előző három, ikszre adott BL-meccséből, ugyanis ezúttal úgy hozta le a végjátékot kétgólos előnyből, ahogyan le kellett hozni. Vogel Soma védett két nagyot, a zöld-fehérek támadásban lepörgették az órát, és az utolsó percre annyi kérdés maradt, hogy eggyel vagy kettővel nyernek. Végül eggyel, 11–10-re győzött Varga Zsolt együttese, amely továbbra is versenyben van a továbbjutást érő helyekért, s nem mellesleg továbbra is veretlen az idényben.

(Nyitókép: MTI/Kovács  Tamás)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?