Rekorddöntésekkel zárult az NBI szezonja a hétvégén

A Ferencváros pont-, a Paks pedig gólrerkordot döntött a magya első osztályú labdarúgó-bajnoksg hétvégén zárult idényében.

A bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának tagjai ünnepelnek Albert Flórián szobránál, miután átvették az aranyérmet és a bajnokcsapatnak járó kupát | Fotó: MTIA címvédő és sorozatban harmadik (összességében 32.) aranyérmét már hetekkel ezelőtt bebiztosító Ferencváros a Honvéd otthonában fordított az utolsó fordulóban. Szerhij Rebrov vezetőedző együttese ezzel megdöntötte saját 76 pontos csúcsát – a jelenlegi rendszerben a 2015–2016-os idénytől játszanak a csapatok – és a kapott gólok tekintetében (22) is rekordot ért el.

A negyedik helyezett Paks 5–1-re kikapott ugyan az ötödik Kisvárda vendégeként, de eggyel tovább tudta javítani a 12 csapatos bajnokságban felállított gólrekordját. A Paks 76 találattal zárt az idényben, ami néggyel több, mint az eddigi csúcsot 2019 óta tartó Ferencvárosé.

A Puskás Akadémia az utolsó helyen búcsúzó Budafokot ütötte ki, s ezzel története során első alkalommal megszerezte az ezüstérmet.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat a nyáron, a Puskás Akadémia és a bronzérmes MOL Fehérvár FC az újonnan létrehozott Konferencia Liga selejtezőjében áll rajthoz, csakúgy mint a bronzérmes Újpest.

NB I, 33. utolsó forduló:
Puskás Akadémia FC–Budafoki MTE 5–0
Diósgyőri VTK–MOL Fehérvár FC 0–4
Kisvárda–Paksi FC 5–1
Budapest Honvéd–Ferencvárosi TC 1–2
Újpest FC–Zalaegerszegi TE 5–4
Mezőkövesd–MTK Budapest 5–1

Táblázat forrása: mlsz.hu

Kiesett a DVTK és a Budafok, az NB II-ből az utolsó forduló előtt a Debreceni VSC, a Gyirmót és a Vasas esélyes a feljutásra.

Kapcsolódók

Kimaradt?