Labdarúgó NB I: mesterhármast szerzett az erdélyi játékos

Gheorghe Grozav a hazai pályán játszó Mol Fehérvárt intézte el.

Tovább tart, sőt mélyül az idényt még bajnokesélyesként kezdő Mol Fehérvár válsága. Arról hogy a székesfehérvári klub ne tudjon kimászni a gödörből, a DVTK gylafehérvári származású játékosa, Gheorghe Grozav gondoskodott.

A magyar bajnokság 22. fordulójának szombati mérkőzésén a Diósgyőr abszolút esélytelenként érkezett Székesfehérvárra, a román válogatott csatárnak köszönhetőeen azonban három ponttal távozott. A házigazdák már a 9. percben előnybe kerültek Stopira révén, azonban erre a találatra hárommal válaszolt a DVTK. A kiesés elől menekülő DVTK az első félidőben képtelen volt betalálni, Grozavnak az 55. percben történő becserélésével azonban megoldódott ez a probléma, a román csatár a 60., a 61. és a 89. percbe is betalált. A játékos az első két esetben fejjel volt eredményes, a meccs végén pedig egy kontratámadást váltott gólra.

A Mol Fehérvár ezzel hat egymást követő mérkőzésen az ötödik vereségét szenvedte el, s immár kerek 20 ponttal van lemaradva az éllovas Ferencvárostól. A DVTK váratlan győzelme ellenére továbbra is az utolsó helyen áll.

Gheorghe Grozav 2019-ben igazolt Magyarországra, az első évben a Kisvárda játékosa volt.

(Nyitókép: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?