banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

BL-döntőt rendezhet 2026-ban Budapest

Budapesten, a Puskás Arénában rendezik a 2026-os Bajnokok Ligája döntőjét – jelentette be szerdán az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA).

A kontinentális szervezet vezetőtanácsának dublini ülésén arról is döntöttek, hogy az Európa Liga fináléjának 2026-ban az isztambuli Besiktas Park stadion ad otthont, majd 2027-ben Frankfurt lesz a házigazda. Ez azt jelenti, hogy Románia pályázatát elutasították. A Konferencia Ligában 2026-ban Lipcsében rendezik a döntőt, 2027-ben pedig Isztambulban.

Fotó: mlsz.hu

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke szerint az UEFA a szerdai döntésével az „MLSZ nemzetközi és rendezői munkáját ismerte el”. „Az európai szervezet értékelte, hogy az elmúlt években a magyar szövetség lépésről lépésre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó események szervezése során bizonyította rátermettségét. (…) A legrangosabb klublabdarúgó-mérkőzés budapesti megvalósításával az MLSZ újabb kitűzött stratégiai célját éri el. Azért fontos ez, mert a BL-döntő rendezése is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban folytatódjon a labdarúgás fejlődése, és tovább növekedjen a népszerűsége” – idézte Csányit a sportszövetség hivatalos honlapja.

Magyarország legutóbb tavaly, az Európa Liga fináléját rendezték, volt viszont korábban női BL-finálé, UEFA Szuperkupa-döntő, társházigazdái voltak 2021-ben az Eb-nek, ugyanakkor korosztályos kontinensviadalokat is rendeztek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?