Az európai Bajnokok Ligájában indítanák bajnokcsapatukat a szaúdiak

Első alkalommal a 2024/2025-ös idényben neveznének be az arabok a BL-be, írja a Nemzeti Sport.

Pénzszórás és sztárigazolások tömkelege után Szaúd-Arábia nem áll le: az olasz Corriere dello Sport szerint a közel-keletiek azt szeretnék, ha 2024 őszétől kezdve egy csapatuk elindulhatna az európai Bajnokok Ligájában.Cristiano Ronaldo is Szaúd-Arábiában játszik | Fotó: Facebook/Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, Sadio Mané, Karim Benzema, N'Golo Kanté, Rijad Mahrez, Roberto Firmino, Fabinho, Kalidou Koulibaly vagy éppen legutóbb Neymar – csak pár sztárjátékos azok közül, aki a közelmúltban Szaúd-Arábiába szerződött, a közel-keleti állam pedig nem áll le, tovább szeretne terjeszkedni. A játékosok vásárlására állítólag több mint 20 milliárd eurós keretet szabó szaúdiak szeretnék, ha az európai Bajnokok Ligájába is beszivároghatnának.

Persze ott van az Ázsiai BL és a CR-ék (Al-Naszr) által nemrég megnyert, jellemzően nyári Arab BL, ám nekik az európai kell, az mégiscsak nívósabb. Legalábbis a Corriere dello Sport szerint, amely azt állítja, a szaúdi vezetők terve a következő: a 2024–2025-ös, már 36 csapatos BL-idény során szabadkártyát szeretnének kapni azon csapatuk számára, amelyik megnyeri majd a most zajló bajnokságot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?