A címvédés nem jött össze, ezüstérmes Györgydeák Apor a teqball-világbajnokságon

Az elmúlt napokban mutatott magabiztos teljesítménye után a világbajnoki fináléban nem jött ki a lépés az egyéni világelső Györgydeák Apornak, a székelyudvarhelyi teqballos 12-10,12-9-re kapott ki a lengyel Adrian Duszaktól, ezzel ezüstérmesként zárta a bangkoki világversenyt. Kiválóan teljesített női egyéniben Barabási Kinga is, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szombaton férfi és női egyéniben is győztest avattak a bangkoki teqball-világbajnokságon, amelyen Románia öt játékossal képviseltette magát. Bár a torna még nem ért véget, a román küldöttség befejezte szereplését, így két éremmel térhet haza az eseményről.

Magabiztos menetelés

Az egyéniben világelső és világbajnoki címvédő Györgydeák Apor a várakozásoknak megfelelően magabiztos győzelemmel kezdte a tornát a kanadai színekben induló Kertész Róbert ellen, később a legjobb 16 között a hazaiak játékosa, Uthen Kukhew ellenében is sima két szettben tudott nyerni. Remek formája kitartott a negyeddöntőre is, a belga Jonathan Coquelle csupán hét pontot szerzett ellene a mérkőzésen.

Fotó: Györgydeák Apor Facebook-oldala

Szombaton rendezték a férfi egyéni torna elődöntőjét és döntőjét is, előbbi elején úgy tűnt, a dán Brian Mengel Thomsen szorosabb küzdelemre késztetheti a címvédőt, ugyanis 4-1-re vezetett az első szett elején, a folyatásban viszont határozottan és magabiztosan játszott Györgydeák Apor, így végül 12-5,12-4-re nyerte a mérkőzést.

„A döntőben olyan ellenfél lesz az asztal túloldalán, akivel nagyon jól ismerjük egymást. A lengyel Adrian Duszak ellen sikerült megnyernem a tavalyi világbajnoki döntőt, illetve a krakkói Európa-bajnoki címet is. Mindent meg fogok tenni a címvédés érdekében” – nyilatkozta a döntő előtt a ?Maszolnak a székelyudvarhelyi Góbék világelső játékosa, aki ezúton köszönetet mondott szurkolóinak a számos támogató üzenetért

Szoros vereség a fináléban

A döntő valóban jóval szorosabb volt, mint az eddig említett mérkőzések. Duszak rendkívül jól szervált az első szettben, Györgydeák nem tudott ellépni tőle. 10:10-nél fontos pontok következtek, a lengyel játékos kiszorított játékhelyzetben tudta tartani a székelyudvarhelyi sportolót, így zsinórban két pontot nyerve behúzta a játszmát.

A második szettben úgy nézett ki, Györgydeák Apor továbbra sem találja az ellenszert Duszak mai játékára, 7:4-es lengyel vezetésnél a román csapatnak időt kellett kérnie. A folytatásban elkezdett hatékonyan szerválni a címvédő, ennek köszönhetően 8:8-nál utolérte ellenfelét. Ezt követően ismét a Adrian Duszak adogathatott, kiválóan játszotta a következő pontokat, így három meccslabdához jutott, a másodiknál Györgydeák kettős hibát ütött, ezzel a lengyel játékos világbajnok lett.

Barabási bronzérmes

A román küldöttség további eredményeit nézve, Györgydeák Apor és Szilágyi Arnold párosának nem sikerült a legjobb négy közé jutás, kiélezett csatában, döntő szett 12-10-re kaptak ki thai ellenfeleiktől. Női egyéniben Barabási Kinga egészen az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi győztes, a brazil Rafaella Fontes Gimenez állította meg. A bronzmérkőzésen két játszmában legyőzte az amerikai Carolyn Grecot, ezzel a küldöttség második legjobb eredményét érte el a tornán és felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Barabási Kinga és Szilágyi Arnold vegyespárosa a legjobb 16 között, Miklós Tünde és Lakatos Kriszta kettőse pedig a csoportkör végén búcsúzott a tornától, ezzel eldőlt, hogy két éremmel zárja a tornát a román csapat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?