Iordănescu: nem akarunk beszorulni, nekik is vannak gyenge pontjaik

Anghel Iordănescu, a román labdarógó válogatott edzője nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy csapata nyithatja meg pénteken este az EURO-2016-ot a házigazda Franciaország ellen. 

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy mi nyithatjuk meg az EURO-2016-ot a házigazda Franciaország ellen, amely a torna egyik nagy esélyese. Ismerjük az ellenfél erejét, de optimisták vagyunk és reméljük, hogy jó benyomást keltünk. Megpróbáljuk a mi játékunkat játszani, de tudatában vagyunk annak, hogy a franciák támadójátéka félelmetes” – fogalmazott csütörtökön délután a román válogatott hivatalos sajtótájékoztatóján Anghel Iordănescu. A román szövetségi kapitány szerint a házigazdák mellett szól az is, hogy hazai pályán, saját szurkolóik előtt játszhatnak.„Számítunk arra, hogy a franciák megnyomják a mérkőzés elejét, remélem, hogy a játékosaink bírni fogják a nyomást. Nem akarunk beszorulni a saját térfelünkre, tudjuk, hogy a franciáknak is vannak gyengeségeik a hátsó alakzatban. A francia válogatott tele vannak egyéniségekkel, én elsősorban a csapat erejére tudok építeni” – tette hozzá. 

A sajtótájékoztatón részt vett a román válogatott három játékosa - Vlad Chiricheș. Mihai Pintilii és Ciprian Tătărușanu - is. A csapatkapitány Chiricheș elmondta, biztonságban érezik magunkat és reméli, hogy végig így lesz. Üzent a román szurkolóknak is: „Biztassanak, hallani akarjuk őket a Stade de France-ban”.

A pénteken este 10 órakor kezdődő találkozót a helyszínen tekinti meg Dacian Cioloş román miniszterelnök is. A kormányfő csütrötökön délelőtt a párizsi román nagykövetségen találkozott a csapat tagjaival, akiket azzal meggyőződésével „eresztett csatába”, hogy nyerni fognak. „GYőzzön a jobbik. De én továbbra is azt hiszem, hogy jobbak vagyunk a franciáknál. Nekünk nincsenek ugyan olyan sztárjaink, mint nekik, viszont a csapatszellemünk erős. Bízom benne, hogy a fiatal generáció bizonyítási vágya győzelemre visz” – fogalmazott Dacian Cioloș. A kormányfő szerint a románok félre teszik a terrorizmustól való félelmüket, ha a válogatottról van szó. „Úgy tudom, közel 15 ezer román szurkoló lesz a Stade de Franceban, értük is harcolnotok kell” – tette hozzá. 

A sajtótájékoztató után a román válogatott megtartotta hivatalos ezdését, amelynek első 15 percét megtekinthették az EUR-2016-ra akkreditált újságírók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?