EURO-2016: a románok nem bírtak az afrikai bronzérmessel

Az Európa-bajnokságra készülő román labdarúgó-válogatott az olaszországi Comóban 1–1-es döntetlent játszott a 2015-ös Afrika-kupán bronzérmet szerző Kongói Demokratikus Köztársaság nemzeti csapatával.

A találkozó 27. percében a trikolórok szerezték meg a vezetést, miután Nicolae Stanciu kihasználta a kongói védő hatalmas hibáját. Az afrikai játékos a kapus által kipasszolt labdát rosszul vette át, a Bukaresti Steaua támadója pedig köszönte szépen a lehetőséget, és a labdaszerzés után a kapu bal oldalába lőtt.

A tavalyi ANK-n harmadik helyen végző együttes a meccs hajrájában, a csereként beálló Jeremy Bokila révén egyenlített.

A románok május 29-én az ukránokkal vívnak felkészülési meccset, majd június 3-án a grúzokkal csapnak össze.

Anghel Iordănescu csapata az Európa-bajnokságon a házigazda Franciaországgal, Svájccal és Albániával szerepel azonos csoportban.

A Maszol az egyetlen erdélyi magyar sajtóorgánum, amelynek tudósítója a sajtópáholyban ülhet a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság (EURO-2016) több mérkőzésén. Munkatársunkat hat meccsre – a magyar és a román válogatott összes csoportmérkőzésére – akkreditálta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Munkatársunk így ott lehet a Stade de France-ban a Franciaország-Románia nyitómérkőzésen, a helyszínről tudósít Bordeaux-ból az évszázados osztrák-magyar párharcról, ellátogat Párizs második számú stadionjába, a Parc des Princes-be, ahol a Románia-Svájc találkozót rendezik, leugrik Marseille-be Bernd Storck tanítványainak második, Izland elleni összecsapására, majd Lyonban pár nap leforgása alatt felméri mindkét csapat erejét a Románia-Albánia és Magyarország-Portugália meccseken.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?