EURO-2016: nekik kellene „tartani a frontot” a házigazda franciák ellen

Alexandru Maxim, Alin Toşca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan és Ioan Hora az az öt játékos, aki az utolsó keretszűkítéskor esett el attól a lehetőségtől, hogy román válogatottként vegyen részt a június 10-én kezdődő EURO-2016-on. Anghel Iordănescu, a trikolórok szövetségi kapitánya kedden délután hirdetettt végleges keretet.

„Minden játékosnak köszönöm a felkészülés során mutatott munkáját. Ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy öt játékost nem vihetek magammal a keret tagjaként. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) vezetőségével közösen úgy döntöttünk, hogy ők meghívottként utazhatnak Franciaországba” – fogalmazott a keret ismertetése után Anghel Iordănescu. 

A román keret
Kapusok: Ciprian Tărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Cristian Săpunaru (Pandurii), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoș Grigore (al-Szailija), Cosmin Moți (Ludogorec), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Bukaresti Dinamo)
Középpályások: Mihai Pintilii (FCSB), Ovidiu Hoban (Hapoel Beér Seva), Andrei Prepeliță (Ludogorec), Adrian Popa (FCSB), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FCSB), Nicolae Stanciu (FCSB), Lucian Sanmartean (al-Ittihad)
Támadók: Claudiu Keserü (Ludogorec), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Córdoba), Denis Alibec (Astra Giurgiu)
Szövetségi kapitány: Anghel Iordănescu

Mint ismeretes, a francia válogatott Románia ellen játszik az EURO-2016 nyitómérkőzésén. Anghel Iordănescu tanítvánayi még egy mérkőzést játszanak az Eb. előtt, június 3-án Grúziával csapnak össze.

A Maszol az egyetlen erdélyi magyar sajtóorgánum, amelynek tudósítója a sajtópáholyban ülhet a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság (EURO-2016) több mérkőzésén. Munkatársunkat hat meccsre – a magyar és a román válogatott összes csoportmérkőzésére – akkreditálta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Munkatársunk így ott lehet a Stade de France-ban a Franciaország-Románia nyitómérkőzésen, a helyszínről tudósít Bordeaux-ból az évszázados osztrák-magyar párharcról, ellátogat Párizs második számú stadionjába, a Parc des Princes-be, ahol a Románia-Svájc találkozót rendezik, leugrik Marseille-be Bernd Storck tanítványainak második, Izland elleni összecsapására, majd Lyonban pár nap leforgása alatt felméri mindkét csapat erejét a Románia-Albánia és Magyarország-Portugália meccseken.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?