EURO-2016: az ukránok négyet rámoltak Tătărușanu kapujába

Gólzáporos mérkőzést játszott Torinóban vasárnap este Románia és Ukrajna labdarúgó válogatottja, északi szomszédaink 4-3-ra győztek. Mindkét csapat a június 10-én kezdődő Európa-bajnokságra készül.

A torinói mérkőzésen az 1–1-es első félidőt követően az ukránok viharosan kezdték a másodikat, gyors egymásutánban újabb három gólt rámoltak be a selejtező tíz meccsén összesen kettőt kapó – és ezzel az egész mezőny legjobbjaként záró – román védelemnek. A trikolórok két cserejátékosuk - Denis Alibec és Nicolae Stanciu - révén tették szorossá a végeredményt.

Érdekesség, hogy az ukránok második gólját szerző Olekszandr Zincsenko 19 évesen és 214 naposan lett a felnőtt nemzeti csapat legfiatalabb góllövője. A korábbi rekorder Ukrajna ikonikus támadója, Andrij Sevcsenko volt, aki 19 évesen és 265 naposan volt először eredményes.

Felkészülési mérkőzés

  • Románia-Ukrajna 3–4 (1–1)

Mint ismeretes, a francia válogatott Románia ellen játszik az EURO-2016 nyitómérkőzésén. Anghel Iordănescu tanítvánayi még egy mérkőzést játszanak az Eb. előtt, június 3-án Grúziával csapnak össze.

A Maszol az egyetlen erdélyi magyar sajtóorgánum, amelynek tudósítója a sajtópáholyban ülhet a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság (EURO-2016) több mérkőzésén. Munkatársunkat hat meccsre – a magyar és a román válogatott összes csoportmérkőzésére – akkreditálta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Munkatársunk így ott lehet a Stade de France-ban a Franciaország-Románia nyitómérkőzésen, a helyszínről tudósít Bordeaux-ból az évszázados osztrák-magyar párharcról, ellátogat Párizs második számú stadionjába, a Parc des Princes-be, ahol a Románia-Svájc találkozót rendezik, leugrik Marseille-be Bernd Storck tanítványainak második, Izland elleni összecsapására, majd Lyonban pár nap leforgása alatt felméri mindkét csapat erejét a Románia-Albánia és Magyarország-Portugália meccseken.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?