A Real Madrid véget vetett a Barca nagy sorozatának

A címvédő és éllovas FC Barcelona 2-1-re kikapott a Real Madridtól a spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati csúcsrangadóján.

Zinédine Zidane csapatát az sem zavarta, hogy 1-1-nél nem adták meg Gareth Bale szabályosnak tűnő fejesét, s hogy még döntetlennél kiállították Sergio Ramost; Cristiano Ronaldónak ezek után sikerült belőnie a győztes gólt.

A barcelonai találkozón a hazai csapat lépett fel kezdeményezően, de a madridiak szervezetten védekeztek. Ezzel együtt akadt néhány katalán helyzet, igaz, az első félidő hajrájában a Real Madridnak is volt gólszerzési lehetősége. Az első félidőben négy sárgát is kiosztott a bíró.

A szünet után is a Barca futballozott mezőnyfölényben, de nem túl veszélyesen, majd Messi ravasz lövését követően - amelyet kitolt a bal felső sarokból Kaylor Navas - szöglet után, szép fejessel Gerard Piqué szerzett vezetést. Pár perccel később azonban már ismét döntetlen volt az állás, mert Kroos beadása után Benzema hanyatt vetődve egyenlített.

Továbbra is hatékonyan tartóztatta fel a hazaiak akcióit a Real Madrid, az ellentámadásiban pedig az utolsó negyedórában egyre több veszély volt. Bale a 80. percben gólt is fejelt az ötös sarkáról, de a játékvezető nem adta meg, mert úgy ítélte meg, hogy a fölugrásnál támaszkodott Jordi Albára.

Néhány pillanattal később Cristiano Ronaldo lőtt távolról, a labda a kapufát érintve hagyta el a játékteret. A 84. percben emberhátrányba került a Madrid,mert Sergio Ramos megkapta második sárga lapját. Ez volt felnőtt pályafutása 21. piros lapja, ezek közül négyet a Barcelona ellen kapott.

A fővárosiak ennek ellenére nem sokkal később gólt szereztek: Ronaldo mellre vette Bale átívelése után a labdát, és közelről a kapuba lőtt. Ez volt a 16. találata El Clásicón, az örökranglistán Lionel Messi (21) és Alfredo Di Stéfano (18) mögött a harmadik helyen áll.

Összesítésben  a Real áll jobban

A Barcelonának a vereséggel maradt 76 pontja, a második helyen az Atlético Madrid áll 70-nel, a harmadikon pedig a Real Madrid 69-cel. A Barcelona ősszel Madridban nagyon simán, 4-0-ra nyert. Az első Barca-Real csúcsrangadót 1902-ben rendezték, azóta 264 mérkőzést vívott a két csapat, ebből 172 volt bajnoki találkozó.

Utóbbiakon 32 döntetlen született, összesítésben pedig a Real áll jobban, mivel neki 72, míg a Barcelonának 68 győzelme van. Emellett a fővárosiak 280, a katalánok pedig 273 alkalommal voltak eredményesek az egymás elleni bajnoki találkozókon.

A szombati mérkőzés előtt a Camp Nou 99 ezres közönsége megemlékezett a múlt csütörtökön elhunyt Johan Cruyffról, aki vezetőedzőként BEK- és KEK-győzelmet is ünnepelhetett a Barcelonával.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?